zaterdag 6 januari 2007

Eibergen Nieuwjaarscross ASV 6 km – 24,11 min – 2e plaats

Op sportpark De Bijenkamp in Eibergen heb ik vanmiddag meegedaan aan de Nieuwjaarscross van de Achterhoekse Sport Vereniging (ASV). Deze cross was de vierde wedstrijd van de Twentse Cross Competitie (TCC). Verder vallen hieronder de Pingelloop in Haaksbergen, de Herikerbergloop in Markelo, de Dinkelloop in Losser en de Hulsbeekcross in Oldenzaal.

In deze pittige cross over 6 kilometer was de start op de atletiekbaan. Direct liepen we over een noodbruggetje een kaal en moeilijk beloopbaar maïsveld in. Na een slingerend vervolg door het bos liepen we via verschillende zandwegen terug naar de achterkant van de atletiekbaan. Bij doorkomst van de eerste ronde (11,53 min) liep ik op een vijfde positie. Na enkele aanmoedigingen van Tom, die op de mountainbike naar Eibergen was gekomen, kon ik me in de tweede ronde nog een plaats verbeteren.

Doordat er van de junioren en senioren een apart klassement werd opgemaakt eindigde ik alsnog op de tweede plaats. Gerrit Heersink, die na de Marathon van Dublin zijn eerste wedstrijd liep, eindigde als elfde in een tijd van 27,43 min. Bij de junioren B werd Thomas Luttikhold knap eerste (23,48 min) en Erwin Wamelink vierde (27,02 min)



Geen opmerkingen: