maandag 1 januari 2007

Terugblik op het jaar 2006

Het winnende AVA'70 team tijdens de 5x5 Estafette in Doetinchem met van links naar rechts Geert Wevers, Jan Wevers, Dennis Woeltjes, Gerrit Dijkslag en Eric Demkes
Zo aan het begin van het jaar 2007 is het mooi om eens terug te kijken hoe het afgelopen jaar op hardloopgebied verlopen is. Het jaar begon weinig rooskleurig want in januari tijdens de Gelders - Overijsselse crosskampioenschappen in Aalten kreeg ik een kleine spierscheuring in mijn rechterkuit. Het trainen ging wel, maar ik moest het wel erg rustig aan doen en vooral geen verkeerde bewegingen maken. Dit heeft toen ongeveer acht weken geduurd. In maart kwam ik tijdelijk in Ulft te werken. Dit was voor mij een aanleiding om de trainingen weer wat fanatieker op te pakken. In de maanden die volgden heb ik een aantal keren van mijn werk naar huis gelopen of van mijn huis naar het werk, een afstand van ruim 17 kilometer.

Wat succes betreft waren de maanden voor de zomervakantie de beste van dit jaar. Het begon met enkele P.R.'s op de 800 meter (2,14 min.) en de 3 kilometer (10,05 min.) bij de Hamelandcompetitie in Aalten gevolgd door een eerste plaats bij de 45+ op de 5 kilometer (17,42 min.) bij de Ooyse Landloop in Oud-Zevenaar. Ook de 39,21 minuten op de 10,5 kilometer bij de 3dNb loop was voor mijn doen een knappe tijd. Tussen deze wedstrijden door werden we met een AVA'70 team (zie foto) bij de 5x5 kilometer estafette bij atletiekvereniging ARGO in Doetinchem een onverwachte winnaar. Zeker als je weet dat hier 47 teams aan meededen. De ploeg bestond verder uit Dennis Woeltjes, Jan Wevers, Gerrit Dijkslag en Eric Demkes. Dit was mijn mooiste overwinning dit jaar.

Verder won ik in Neede de Paasloop en in Hamminkeln een 5 kilometer bij de veteranen. De prijs voor de winnaar was hier een handdoek en zes flessen gerstenat van de plaatselijke bierbrouwer. Ik loop graag wedstrijden in Duitsland en dit jaar heb ik ook in Bocholt, Vreden, Wesel en Stadtlohn aan een wedstrijd meegedaan. In juni heb ik samen met Gerrit Heersink en Tom nog een 5 kilometer (17,59 min.) op de baan in het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo gelopen.

De vakantie hebben we in Frankrijk doorgebracht. Daar had ik graag nog aan een wedstrijd meegedaan maar deze vond net plaats op de dag dat wij weer naar huis gingen. Wel heb ik daar een aantal keren voor mezelf ongeveer 10 kilometer gelopen. Bij de jaarlijkse Hamelandcompetitie ben ik dit jaar op de tweede plaats geëindigd en bij het Gelders Looppaspoort is het de vijfde plaats geworden. Ook de clinic, gegeven door Marti te Kate was leuk. Dit jaar heb ik ook aan enkele wedstrijden meegedaan waar ik nog nooit eerder gelopen had. Dat waren de Mittsommernachtlauf in Vreden, de Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde en de Dijkenloop in Pannerden.

Helaas had ik de afgelopen herfst regelmatig last van kleine blessure's en in november ging het allemaal wat minder. Ik heb toen direct de trainingen op een lager pitje gezet en na ongeveer drie weken kreeg ik de zin in het lopen weer terug. Ook heb ik in december deze site opgezet en ik kreeg hierover al verschillende leuke reactie's. Als laatste wil ik de trainers van mijn atletiekvereniging AVA'70 bedanken. Het valt denk ik niet altijd mee om zo'n (veteranen) groep te begeleiden en te motiveren. Gerard Demkes, Theo Stronks, Gerrit Dijkslag, Ronald Pastoors, Gerrit te Lindert, Johan Assink en Jan Raben BEDANKT!
Op het podium bij de Ooyse Landloop in Oud-Zevenaar, samen met Paul Huls en Hein Moorman

Geen opmerkingen: