zondag 13 april 2008

Rotterdam AD 5 kilometerloop – 18,44 min – 15e plaats

van rechts naar links Theo Stronks, Henk Mengers, Wim Rensink en Geert Wevers
Tijdens de 28e editie van de Fortis Marathon Rotterdam op zondag 13 april 2008 heb ik meegedaan aan de AD 5 kilometer loop. Zo kon ik het kijken naar de Marathon mooi combineren met een eigen wedstrijd, waarvan de start en finish op de Coolsingel zijn. Het was precies dertien jaar geleden dat ik tijdens de Marathon voor het laatst op de Coolsingel had gelopen en net als toen gaf het me nu ook weer een prachtig gevoel. Enkele weken terug gaf Tom al aan dat hij graag naar Rotterdam wilde om naar de Marathon te kijken en afgelopen vrijdag had clubgenoot Wim Rensink nog enkele startbewijzen voor de 5 kilometer kunnen bemachtigen. Het enige nadeel hiervan was dat je niet met een chip liep en dus ook niet in de uitslagen werd opgenomen. Maar het was er niet minder mooi om.

Het vertrek uit Aalten, liep door een kapotte auto, ongeveer een kwartier vertraging op maar we kwamen nog ruim op tijd in Rotterdam aan. Een parkeerplaats voor de auto was snel gevonden en zelfs in de directe nabijheid van de omkleedgelegenheid en de Coolsingel. Perfect dus! Na een half uurtje wachten in het startvak was het eindelijk onze beurt. De route liep voor ongeveer de helft over het Marathonparcours en in de buurt van de Maasboulevard hadden we wat last van de wind. Toen we achter de blokkenhuizen weer richting de Blaak liepen was het goed te lopen en voor je het in de gaten hebt loop je de Coolsingel alweer op. Na de finish ben ik ongeveer 500 meter terug gelopen om dit laatste stuk nog éénmaal, net als in 1995, samen met Theo Stronks te lopen.
De Marathon werd gewonnen door de Keniaan William Kipsang in een internationale toptijd van 2 uur 5 minuten en 49 seconden. Nog nooit eerder werd er in Rotterdam zo hard gelopen!

Uitslagen AVA’70 leden:

5 km: Geert Wevers 18,44 min, Henk Mengers 19.30 min, Theo Stronks 23.50 min.

10 km: Wim Rensink 44,10 min.

Marathon: Henriette Klomp 3:39,57 – Petra Domhof 3:45,31 – Hans Koskamp 4:06,07 – Ada te Voortwis 4:51,28.




Geen opmerkingen: