donderdag 1 mei 2008

Laatste Dokter Brenninkmeijerloop in Lichtenvoorde op Koninginnedag 30 april 2008

De Lichtenvoordse Dr. Brenninkmeijerloop beleefde gisteren zijn laatste editie op Koninginnedag. Vanaf volgend jaar wordt de traditionele hardloopwedstrijd begin juni gehouden. De Brenninkmeijerloop en 30 april zijn al sinds jaar en dag met elkaar verbonden in Lichtenvoorde. De organiserende stichting heeft na een evaluatie echter besloten om het vanaf 2009 anders te doen.


Edwin Ketels namens het bestuur: "We zitten al een aantal jaren rond hetzelfde aantal deelnemers. Een stabiel aantal van 150 tot 175 deelnemers, maar we zijn toch wel een klein beetje ambitieus en willen graag doorgroeien. "

De loop was jarenlang een van de weinige activiteiten op Koninginnedag. Die tijd is echter geweest. Edwin Ketels: "Op Koninginnedag zijn er inmiddels zo veel activiteiten dat ze concurrerend werken voor de loop. Vooral bij de jeugd die ook graag naar de rommelmarkten gaat. Verder zijn er op die dag nog meer lopen, zoals in Aalten. Dat zijn redenen geweest om naar een andere datum uit te kijken." Dat wordt de eerste zondag van juni. Ketels: "We hebben gekeken naar data die vrij waren op de kalender. En we moesten er rekening mee houden dat de voetbalcompetitie er op zit, omdat we de start altijd op de velden van voetbalclub Longa’30 hebben."

Het is dus gisteren de laatste keer geweest dat de Brenninkmeijerloop op de feestdag valt. Voor 2009 staat de loop op de rol voor zondag 7 juni.

Geen opmerkingen: