donderdag 23 juli 2015

Schoorl Bosloop 8 km - 39,54 min - plaats in de middenmoot

Net voor de finish

Iedere vakantieweek schijnen er meer atleten aan de bosloop in Schoorl mee te doen. Waren het er vorige week ruim 100, nu deden er al 135 atleten mee en volgens de berichten loopt dit aantal in de komende weken nog tot boven de 200 op. Voor vanavond heb ik mij twee doelen gesteld. Niet wandelen zoals vorige week en mijn tijd proberen te verbeteren en ik kan al verklappen dat beide is gelukt. De voorbereiding voor deze wedstrijd heb ik vanmiddag gedaan onder een stralende zon aan het strand van Bergen aan Zee. 

Vanaf het park loop ik weer naar de start en zie dat het aantal vrijwilligers deze week ongeveer verdubbeld is. Ik kom aan de praat met een man uit het Twentse en samen lopen we een stukje van het parcours. Hij geeft aan dat hij in Julianadorp op vakantie is en ook zin heeft om aan de wedstrijd mee te doen. Hij loopt 4 kilometer en komt net voordat ik aan mijn tweede ronde begin over de finish. Mijn tijd van 19,37 minuten is bijna een halve minuut sneller dan een week eerder.

De tweede ronde kan ik het tempo aardig vasthouden en bij de beklimmingen haal ik zelfs enkele mensen in. In een tijd van 39.54 minuten kom ik onder het finishdoek door, bijna anderhalve minuut sneller dan een week eerder. Het podium bestaat op de 8 kilometer uit een internationaal gezelschap van een Nederlander, een Spanjaard en een Duitser. Ik ben heel benieuwd wat Jan te Brake hier enkele weken terug voor een tijd heeft gelopen? Het zal wel aardig bij elkaar in de buurt liggen!


2 opmerkingen:

Jan zei

Geert je hebt gewonnen, ik liep 39:55 jammer dat we niet samen de eind sprint ingingen! Vooral berg af was dat een top snelheid geworden.

Geert zei

Jan dat noem ik dezelfde tijd, knap dat je dit al weer kan!