donderdag 16 juli 2015

Schoorl Bosloop 8 km - 41,19 min - plaats achterin de middenmoot

Even een verfrissing halverwege de wedstrijd
Op een aanplakbiljet in het dorp lees ik dat er iedere donderdagavond in de maanden juli en augustus een bosloop in Schoorl wordt gehouden van 4 en 8 kilometer. Tom, die een paar dagen over is en mij lijkt het wel wat om hier aan mee te doen en Tom schrijft zich in voor de korte afstand. Ik doe mee met de 8 kilometer en vanaf ons park ren ik naar de start, een afstand van anderhalve kilometer. Als we ons inschrijven vraag ik aan de man achter de inschrijftafel of de 8 kilometer twee ronden is. Hij antwoord met 'maximaal meneer' en ik ben meteen uitgepraat. 

Zo te zien bestaat de organisatie van vanavond uit maar twee of drie mensen en er wordt ook geen klassement bijgehouden. Een klein kaartje dat we op de borst kunnen spelden is alles wat we krijgen. Ik wil er een rustige duurloop van 5 minuten per kilometer van maken maar dat blijkt me achteraf niet eens te lukken.Gelijk na de start gaat het op het eerste zandpad al heuvelop en voor mijn gevoel ligt de hartslag al rond de 180 slagen per minuut. 

Op een lang fietspad kan ik wat herstellen maar dan blijkt dat het ergste nog moet komen. Een lang sterk oplopend bospad brengt me er toe dat ik aan het wandelen kom en als ik halverwege doorkom in 20.05 minuten ben ik blij dat Ina er met een flesje water staat. Ik neem een paar slokken en de rest van het water gooi ik over me heen, Jeroen en Merle staan het lachend te bekijken. Tom is intussen al binnen in een tijd van 18,05 minuten.

Daarna begin ik aan mijn tweede ronde en deze wordt zeker niet gemakkelijker. Op de befaamde klim ben ik gelukkig niet de enige meer die hoeft te wandelen maar erg lekker zit me dit niet. In een tijd van 41,19 minuten kom ik onder het spandoek door en mijn plaats zal ergens achterin de middenmoot zijn. Volgende week krijg ik nog een kans en wil dan proberen om deze tijd te verbeteren maar erg gemakkelijk zal dat denk ik niet worden.

5 opmerkingen:

Jan zei

Ankie en ik hebben deze bosloop ook meegedaan.
Ook ons viel het tegen!
Maar wandelen komt in mijn woordenboek niet voor :)!

Marco zei

Vind ut best knap van je.
wandelen? dribbelen zal je bedoelen :)

Ankie zei

Geert, zelfs ik heb daar meegedaan ( als ik als ik alles vooraf had geweten, was dit zeker niet gebeurd...). Het is voor mij als beginnende loper dus geen schande dat ik ook een stukje gewandeld heb op de klim.

ineke mengers zei

Vorig jaar waren wij daar in de buurt en heeft Henk 'm gelopen. Vond 'm ook erg zwaar. Zelf was ik benieuwd wat er boven aan de klimduin te zien was en ben daar tegenop geworsteld: geen zee te zien, maar duinen en bos. Wel heel mooi daar en gezellig.

Geert zei

Bedankt voor de reacties, leuk om te zien dat er hier al meer Aaltenaren hebben gelopen.

Jan het zal bij mij wel de vakantiemotivatie zijn geweest om te gaan wandelen, doe ik ook niet zo vaak hoor in een wedstrijd.

Marco het was toch echt wandelen, maar jij kent dat toch ook wel?

Ankie voor een beginnende loper is het echt een loodzwaar parcours, knap dat je mee gedaan hebt.

Ineke bovenaan het Klimduin is het nog een kilometer of vier/vijf om naar de zee te lopen, wel door een prachtig gebied.