zondag 5 juli 2015

Verslag van de 11e Midzomerrun in Westervoort

Winnares op de 5 kilometer Eline de Jong met naast haar Karin Gorter en Renee Tijdink
WESTERVOORT - Hitte of geen hitte, de Midzomerrun in Westervoort ging gisteren gewoon door Frank Heestermans (10 kilometer) en Mark Hamersma (5) en Eline de Jong (5) profiteerden met een eerste plaats.

Omdat er zoveel wedstrijden werden afgeblazen vanwege het tropische weer, kreeg Westervoort lopers uit een wijde regio op bezoek. Inclusief triatleten die een alternatief zochten voor de afgelaste triatlon van Didam. Triatleet Mark Hamersma uit Veenendaal won de 5 kilometer in een nieuw persoonlijk record van 15.49 minuten. Na Hamersma streden Dorus Arts (16.10) en Orphan van Faasen (16.13) om de tweede plek en achter hen kwam Frank Reintjes uit Zevenaar akelig snel opzetten (16.18). De volgorde veranderde echter niet meer.

Eline de Jong, de kersvers Nederlands juniorenkampioen op de 5 kilometer, won in Westervoort vooral dankzij een gedoceerde en regelmatige race. Zij kwam over de finish in 18.15 minuten.

Triatleet Frank Heestermans uit Arnhem werd de winnaar op de 10 kilometer in 35.29 minuten. Ruim achter Heestermans finishte de derde triatleet, Koen Rutjes uit Huissen in 36.15. Bij de vrouwen had Esmé Möricke uit Nijmegen geen concurrentie.