donderdag 24 maart 2016

Nieuwe hoofdsponsor voor AVA'70

Bob Doornwerd van OWM Achterhoek met het nieuwe shirt (foto: Karin Stronks)
'Match was er meteen'

Door Karin Stronks

AALTEN - De nieuwe hoofdsponsor is geen onbekende van AVA '70. OWM Achterhoek Verzekeringen sponsort al een aantal jaren atletiekvereniging AVA '70 Aalten. Bij evenementen doneerde OWM vaak zelfs een extra bedrag. Op donderdag 24 maart, tijdens de ledenvergadering van AVA '70, werd OWM Achterhoek Verzekeringen officieel gepresenteerd als hoofdsponsor. OWM tekende een overeenkomst voor vijf jaar. "Al tijdens het eerste gesprek was er een match tussen AVA '70 en OWM Achterhoek Verzekeringen. We kennen elkaar al wel een poos maar 'wi'j bunt drietegek met mekare'", aldus een enthousiaste PR man Frank Roos.

Goed gevoel
AVA '70 heeft het een jaar zonder hoofdsponsor moeten stellen. Frank Roos: "Ons grote voordeel is dat een heleboel sponsoren aan onze vereniging zijn verbonden, daarom konden we het jaar wel overbruggen. Maar hebben wel steeds de wens gekoesterd om een hoofdsponsor te vinden die heel goed bij AVA '70 past. Patrick Ikink zit sinds enige tijd in het bestuur van AVA en hij lanceerde een aantal briljante voorstellen op sponsorgebied. Al snel hebben wij de portefeuille 'sponsoring' bij hem neergelegd!" Patrick Ikink ging op bezoek bij OWM Achterhoek Verzekeringen en had al na het eerste gesprek een heel goed gevoel over een eventueel hoofdsponsorschap.

Bidbook
"We hebben een informatie memorandum ofwel bidbook over onze vereniging gemaakt. Een bidbook is een boekwerk waarin alle ins en outs van een bedrijf, in ons geval een vereniging, zijn samengebracht. Dat boekje, waarin we AVA '70 presenteren, heeft Patrick aan OWM Achterhoek Verzekeringen overhandigd. Één dag na het tweede gesprek kregen we al bericht dat OWM graag onze nieuwe hoofdsponsor wil worden met een looptijd van maar liefst vijf jaar", legt Frank Roos uit. AVA '70 en OWM Achterhoek Verzekeringen hebben volgens Roos een prima 'DNA-match'.

Drietegek met mekare
Frank Roos vertelt enthousiast:"We passen bij elkaar. Onze vereniging is laagdrempelig en enthousiast, veel van onze leden, maar ook ouders van leden, zijn betrokken bij AVA. Wij willen sporten voor iedereen mogelijk maken, bijvoorbeeld ook voor kinderen met een 'rugzakje'. We hebben maar liefst 150 vrijwilligers binnen onze gelederen. Deze sfeer van betrokkenheid proeven we bij OWM ook. De looptijd van vijf jaar is voor beide een teken van vertrouwen, ofwel wi'j bunt drietegek met mekare!" De PR-man vervolgt: "We hebben momenteel 560 leden, dat aantal is de laatste jaren redelijk stabiel. We zetten steeds meer in op kwaliteit. Als we clinics aanbieden, zoals dit voorjaar voor de Gerard Tebroke Memorialloop, dan zorgen we dat de groepen niet te groot zijn."

Sponsorshirts voor senioren
Het hoofdsponsorschap van OWM Achterhoek Verzekeringen biedt AVA veel mogelijkheden. Er kan nieuw trainingsmateriaal worden aangeschaft en voor betere faciliteiten worden gezorgd. De eerste voorstellen zijn inmiddels gedaan en aangenomen. AVA '70 gaat voor alle seniorenleden een sponsorshirt aanschaffen. "Onze verenigingskleur is geel, AVA leden doen massaal mee met hardloopwedstrijden en prestatielopen in de regio. Voor OWM een prima middel om naamsbekendheid te bevorderen. Voor onze senioren is het fijn om een gratis sponsorshirt te krijgen. Een deel van de kosten komen uit onze clubkas en OWM neemt een deel voor haar rekening. Het gaat wel om ruim 300 shirts", legt Frank Roos uit.(bron)

1 opmerking:

Gerrit zei

Kunnen we weer voor vijf jaar het AVA'70 geel met trots dragen!