donderdag 24 maart 2016

Levendige jaarvergadering AVA'70

Levendige jaarvergadering AVA'70
Dat een jaarvergadering zeker geen saaie bedoening hoeft te zijn, bleek gisteren maar weer eens bij AVA`70. Al ruim voor aanvang zat het clubhuis bomvol en toen voorzitter Dave Posthumus de vergadering opende om even over half negen, stonden de leden tot halverwege de gang. De gevarieerde agenda zal hier zeker aanleiding voor zijn geweest, maar het toont ook vooral de betrokkenheid van de sportievelingen bij de club. De preses begon de vergaderingen met het opsommen van tal van positieve evenementen, acties en gebeurtenissen, die in 2015 bij AVA`70 de revue passeerden. Hij stond echter ook op gepaste wijze stil bij het feit dat een drietal leden zijn overleden in het afgelopen jaar.

De club staat er uitstekend voor, dus de verslagen van de secretaris en de penningmeester leverden weinig vragen, maar wel waardering en applaus op. Ook in de voorgestelde bestuurswijzigingen konden de leden zich prima vinden en mooie woorden, bloemen en attenties vormden een prachtige beloning voor het vrijwillige bestuurswerk dat de afgelopen periode is verricht.

De trouwe leden, Wim Jentink, Gerrit ter Haar en Ronald Pastoors werden vervolgens in het zonnetje gezet en gehuldigd vanwege hun 25-jarige lidmaatschap. Dave Posthumus sprak mooie woorden voor hun lange en veelzijdige betrokkenheid bij de club.

Een speciaal moment volgde, want  “mister AVA`70,” de grijze eminentie Johan Assink, werd benoemd tot Erelid van de vereniging. Een indrukwekkende lijst van activiteiten en kwaliteiten werden opgesomd en de speciale penning voor Johan en een fraaie ruiker voor zijn vrouw Lia vormden een terechte beloning voor Assink, die zijn dankwoord kort, maar bondig hield: Lopen is leven! Deze woorden kwamen hem op een klaterende ovatie te staan.

Een volgend hoogtepunt diende zich vervolgens aan. Na een korte zoektocht is het AVA`70 gelukt een nieuwe hoofdsponsor te vinden en wat is er mooier dan deze te presenteren tijdens de jaarvergadering. En zo geschiede. Voor een periode van maar liefst 5 jaar is

OWM ACHTERHOEK VERZEKERINGEN
De nieuwe hoofdsponsor van AVA`70 en voor dit heugelijke feit wilde de bomvolle zaal de handen nog wel weer een keer op elkaar brengen. Directielid van OWM, Bob Doornweerd, was aanwezig en gaf aan, hoe de match tot stand is gekomen en vooral, waarom men voor AVA`70 heeft gekozen. Dit kwam hem op een luid applaus te staan en vervolgens mocht hij het nieuwe, ingelijste wedstrijdshirt in ontvangst nemen. De komende periode is het de bedoeling om alle oude wedstrijdshirts in te nemen en in ruil hiervoor ontvangen alle senioren gratis een shirt met de naam van de nieuwe hoofdsponsor. Zelfs de penningmeester klapte luid mee, bij deze bekendmaking en dat is natuurlijk een goed teken bij zulke grote acties.

Hoogste tijd voor een gezellige pauze, een praatje, een sapje en een hapje. Het was een hoogwaardige onderbreking van de avond.

Na dit moment van bezinning, was het de beurt aan Mark te Brake om de aanwezigen van de nodige bruikbare informatie en tips te voorzien op het gebied van blessurepreventie. Een mooie, interactieve presentatie boeide de geïnteresseerden volop en de (bijna)fysiotherapeut kreeg de zaal aan zijn lippen met praktijkvoorbeelden en eenvoudige oefeningen voor aan de wastafel. Dat te Brake zijn studie met succes af zal ronden is voor de aanwezigen een zekerheidje  geworden.

In 60 seconden of minder een activiteit aanprijzen, een column voordragen of gewoon onzin de zaal inslingeren… Dat was de insteek van de afsluiter van de avond, de pitch-contest. De vooraf geselecteerde, gevraagde, dan wel spontaan aangemelde leden namen deel aan deze ludieke en uiteindelijk ook zeer humoristische wedstrijd. Uitstekende voordrachten werden het, die vooral veel lachsalvo`s en momenten van herkenning opriepen. De strijd om de titel bleek loeispannend maar de deskundige jury wees uiteindelijk de Harreveldse spreekwaterval, Dirk Vreman aan als winnaar. Zijn vurige betoog voor het gebruik van het Achterhoekse dialect tijdens trainingen, wedstrijden en persmomenten leverde hem de hoofdprijs en de eeuwige roem op.

Voorzitter Dave Posthumus sloot de jaarvergadering, trots als hij is op zijn cluppie, op waardige wijze af. De klok wees inmiddels 22.47 uur aan, maar dat deerde weinigen in de dampende kantine. Gespreksstof was er voldoende, dus menigeen nam nog een balletje en zo werd de tijd op nuttige wijze volgemaakt.

De jaarvergadering van AVA`70, editie 2016, zal de boeken in gaan als een levendige en bovenal gezellige clubavond!

Geen opmerkingen: