zondag 6 maart 2016

Verslag van de 28e Run Vision loop in Winterswijk

Lars Duistermaat in achtervolging op de Duitser Jonathan Kolks
Run Vision loop Winterswijk met parcoursrecord voor Duistermaat

door Benno Stevering

WINTERSWIJK – Lars Duistermaat uit Winterswijk, lid van de organiserende atletiekvereniging Archeus zette een nieuw record neer op de tien kilometer met een tijd van 33.41 minuten. Hiermee was Lars ruim een minuut sneller dan zijn clubgenoot Gerben Schreurs vorig jaar. ‘’Ik ben zelf supertevreden hiermee. De wedstrijd ging over rondes van vijf kilometer. De start was gelijktijdig met de vijftien kilometer, waardoor de atleten op de tien kilometer opliepen met de snelle Duitsers die vijftien kilometer liepen. Hierdoor konden we een mooi strak tempo aanhouden. Het is voor mij een mooie prikkel voor de Rotterdam marathon waar ik 2.45 uur wil lopen en ook snelheid moet maken. Speciaal daarvoor maak ik flinke trainingsweken en heb voor de wedstrijd in Winterswijk geen gas teruggenomen. De tien kilometer is een van mijn favoriete afstanden. ‘’Of Lars beter de langere afstand had kunnen kiezen zal het resultaat in de marathon straks moeten uitwijzen. In de training maakt hij natuurlijk ook al veel kilometers. Clubgenoot Tom Baak van Archeus uit Winterswijk werd tweede in 36.10 minuten. Bij de dames liepen de zussen Sandra en Sylvia Wassink naar plaats een en twee. 

De vijftien kilometer werd een Duits podium. Vijf van de zes podiumplaatsen werden in beslag genomen door atleten uit de Duitse grensstreek. De 19-jarige Jonatan Kolks van LAZ Rhede uit Bocholt, behorende bij de nationale Duitse top onder 23 jaar, won bij de heren op de vijftien kilometer. Zaterdag had hij nog het Duits Kampioenschap cross gelopen. Een andere bekende, vertrouwde verschijning in de Achterhoek, stadgenoot Stefan Ritte werd tweede. Chantal Hendriksen uit Nieuw-Wehl pakte de winst bij de vrouwen, voor haar een geslaagd debuut op de vijftien kilometer. 

Survivalrunner Dinand Huurneman, winnaar van de survivalrun in Beltrum, won de vijf kilometer van de Run Vision loop. Huurneman eindigde voor Thomas Konings uit Groenlo, eveneens van Archeus. Connor Kluivers van de Voshaar uit Eibergen, de jongste telg uit het bekende survivalgeslacht werd derde. Rianne Aarnink-Klein Brinke van AC Tion uit Enschede bekroonde een bezoekje aan haar geboorteplaats Winterswijk met een zege bij de vrouwen, voor Chantal Oortgiese en Kimley Sanders. De Run Vision Loop van Archeus was weer een geslaagd evenement, alleen de tijdwaarneming op de vijf en de vijftien kilometer kon niet tijdig worden weergegeven.   

Geen opmerkingen: