zaterdag 27 april 2019

Gert-Jan Wassink is klaar voor de Marathon van Düsseldorf

Gert-Jan Wassink
Klaar voor de start: Zondag Düsseldorf Marathon

De laatste dagen voor de marathon zijn ingegaan. Tijd om jullie dus even op de hoogte te brengen, want zondag loop ik in Düsseldorf! Die laatste dagen zijn altijd best wel spannend, want je weet eigenlijk nooit hoe je vorm uiteindelijk is op zo'n wedstrijddag. Dat kun je eigenlijk alleen maar creëren door goed rust te nemen en dat is altijd het moeilijkste. Omdat je daarvoor altijd heel veel hebt gedaan, word je daar toch altijd weer een beetje onzeker van. Dat hoort er ook een beetje bij. Dat weet je, maar toch is het spannend.

Ik denk dat ik er zeker klaar voor ben. De afgelopen periode ben ik zonder kleerscheuren doorgekomen, wat inhoud dat ik gewoon helemaal geen blessures heb gehad of echte grote pijntjes. Kleine pijntjes houd je eigenlijk altijd wel, maar er zijn geen noemenswaardige zaken.

In de voorbereiding heb ik mezelf af en toe ook wel echt in de diepe uitputting getraind. Ik kan me nog een training herinneren waarin ik met mijn vader op de fiets eerst zeventien kilometer heb ingelopen en daarna nog een halve marathon heb gelopen op wedstrijdtempo. Dat zijn pittige trainingen en als je die goed doorstaat merk je dat je er klaar voor bent. Na die zware week had ik wel echt tijd nodig om goed te herstellen. Maar nu merk ik ook dat ik met weinig energie het marathontempo loop en zelfs te hard ga, dus dat ik heel erg met de rem erop moet lopen. Dat is natuurlijk een heel lekker gevoel.

Dit keer heb ik weinig wedstrijden gelopen in de voorbereiding, omdat ik me echt wilde concentreren op de trainingen en geen gas terug wilde nemen vanuit die trainingen. Dus echt door wilde trainen. Ik denk dat ik daardoor echt een stevig huis neer heb kunnen zetten qua training. Daar heb ik constant aan kunnen bouwen en ik heb het niet hoeven afbreken door een wedstrijd.

De Venloop, het Nederlands kampioenschap halve marathon, viel daardoor ook een beetje tegen, omdat ik echt nog in een volle trainingsweek die wedstrijd liep. Die dinsdag ervoor deed ik bijvoorbeeld nog een behoorlijke tempotraining en dat weekend ervoor had ik ook heel zwaar getraind. Bij de Venloop was ik dus ook niet optimaal hersteld, dus dan kun je ook niet verwachten dat je een toptijd loopt, ondanks dat je dat toch graag wil.

Met al die prikkels bij elkaar en de rust die ik nu heb, hoop ik op een heel mooi resultaat in Düsseldorf. Ik heb er wel enorm veel zin in. De mensen die dichtbij me staan gaan nog mee. Die zullen me daar supporteren langs de kant. Ik hoop een beetje op de support van al mijn supporters thuis, om het hoogst haalbare eruit te halen dat er inzit. Verderop in deze nieuwsbrief vind je informatie over de Düsseldorf Marathon en vertel ik over mijn verwachtingen.

Gert-Jan

Geen opmerkingen: