zondag 21 maart 2021

Frank Futselaar loopt persoonlijk record in Dresden

Een geslaagde laatste test voor de Hamburg Marathon

Yes! Een persoonlijk record van 1:02:46 op de halve marathon. 25 secondes sneller dan mijn vorige toptijd van een jaar geleden. Een geslaagde test voor de marathon van Hamburg die over drie weken op het programma staat. Vandaag was het een feestje voor ons als wedstrijdlopers in Dresden. Een geweldig georganiseerd race in moeilijke tijden. Een groot compliment voor de organisatie. Laten we hopen dat de Nederlandse organisaties hierdoor geïnspireerd raken. Ook hebben vele Nederlandse atleten zich van hun beste kant laten zien. Zo liepen mijn teamgenoten Daan Reintjes en Yorben Ruiter beide een persoonlijk record. Daan 1:04:45 op de halve marathon en Yorben 29:16 op de 10km.

Om half 2 ging mijn startschot in het park Grosser Garten in Dresden. Wat een geweldig mooie stad is dit. Het is een bezoek waard! Op het afgesloten parcours van 2,5 kilometer was het tijd voor snelle tijden. Hele snelle tijden. De 10km en de marathon die eerder op de dag plaatsvonden lieten zien het mogelijk was om snel te lopen, maar de wind zou wel uitdaging worden. Eerst nog een groot compliment naar Tom Hendrikse die een geweldig debuut op de marathon liep en finishte in 2:13:03. Dat is een atleet met een geweldige toekomst op de klassieke afstand.

Mijn eigen race verliep goed. Vanaf het begin zat ik in de kopgroep en zo kon ik mooi schuilen tegen de wind. De doorkomsten waren 14:37 op 5km, 29:19 op 10km en 44:25 op de 15km. Dat zijn zelfs officieuze PR’s op de 10km en 15km. Vanaf 13km moest ik de kopgroep helaas laten gaan. Ze gingen net een tandje te hard en ik had een moeilijk stuk. Bart van Nunen kon in de kopgroep bijblijven en liep naar een geweldige 1:01.47. Hij was de snelste Nederlander vandaag. Ondertussen kwam Björn Koreman vanuit achter dichterbij mij. Gelukkig wist in het laatste stuk goed door te versnellen en finishte ik in een mooi persoonlijk record van 25 secondes.

Een tijd in de 1:02 is nog steeds een beetje onwerkelijk. In 2017 liep in nog 1:09.10 op de halve marathon van New York. Ik ben enorm blij met de progressie. De trainingen in Kenia hebben zijn vruchten afgeworpen vandaag. De laatste test voor de marathon van Hamburg is goed gegaan en ik voel dat ik klaar ben om nog harder te lopen dan in Valencia afgelopen december. Op naar 11 april! 

Check hier alle uitslagen! (bron)

Geen opmerkingen: