zondag 24 januari 2010

Arnhem 3e Safari Run 5 km - 20,11 min - 9e Plaats M45

Aan de start met zeven leden die lid zijn van het hardloopforum Chat’n'Run. Dennis Weijers (Doetinchem), Jan Krans (Delfzijl), Bertus van Elburg (Nijverdal), Evert Dorregeest (Arnhem), Geert Wevers(Aalten), Mynko Peterink (Apeldoorn) en Rutger Thung (Vlaardingen) – foto Rob Roelofsen

Drie jaar geleden is de Safari Run bedacht als een eenmalig feestje voor een groep enthousiaste hardlopers die het eerste lustrum van het hardloopforum Chat’n'Run wilden vieren. Destijds trok het evenement ruim 300 deelnemers, dit jaar steeg het aantal inschrijvers al tot boven de 1000. Ook Theo Stronks en ik zijn lid van dit forum en we besluiten om ons dan ook voor deze wedstrijd in te schrijven, zelf heb ik aan alle edities nog meegedaan.

Ruim op tijd komen we bij de parkeerplaats van Burgers Zoo aan en de eerste bekende die we tegen komen is Theo’s grote concurrent Denis de Vries uit Nijmegen. Samen lopen we naar de startlocatie en hier komen we ontzettend veel bekenden gezichten tegen uit alle delen van Nederland. Door al het praten met deze mensen schiet het warmlopen er bijna bij in. Gauw loop ik, samen met Frank Roos, nog een keer een gedeelte van de Deelenseweg op en neer en even later sta ik al aan de start.

Mijn doel voor vandaag is om onder de 20 minuten te lopen en de eerste moeilijkste kilometer gaat in 4,06 minuten. Het is een mooi rondje en door de sneeuw die vannacht is gevallen leverd het prachtige plaatjes op. Na een paar kilometer gaat Frank me voorbij en ik laat hem maar lopen. Ik kan nog steeds merken dat ik niet het oude niveau heb en besluit om maar gewoon mijn eigen tempo te blijven lopen. Ik weet nog van de vorige edities dat als we voor de tweede keer in de buurt van de A12 komen het nog één lang en recht bospad naar de finish is.

In de verte hoor ik de speaker Henk Borgmeijer al praten en in 20,11 minuten kom ik over de finish, mijn doel voor vandaag heb ik niet behaald. Ruim twee minuten later komt Theo er aan en daar weer bijna een minuut achter de heer de Vries uit Nijmegen. We blijven nog een uurtje hangen maar besluiten om niet naar de prijsuitreiking te gaan omdat het ons anders te laat wordt.





nieuwsitem Omroep Gelderland (vanaf 6:27)

Na de wedstrijd met Frank Roos
Soms was het even zoeken naar een goed looppad

Geen opmerkingen: