zaterdag 9 januari 2010

Aalten Gelders/Overijsselse Cross 5 km - 18,51 min - 7e Plaats

De start van de 5 kilometer

Vrijdagavond kijk ik er een beetje van op dat de Gelders/Overijsselse Cross bij ons in Aalten door zou gaan. Veel sneeuw, gladde paden, boomwortels die je niet ziet en het KNMI voorspelde ook nog eens veel sneeuw en een gevoelstemperatuur van -10 tot -15 graden. Dat beloofd niet veel goeds maar achteraf is het een prima keuze van de organisatie geweest om de cross toch te laten doorgaan. Een prachtig parcours dat vrij goed te belopen is, schitterende plaatjes en redelijk goed loopweer. Ook erg veel hulde aan alle vrijwilligers, klasse dat zoveel mensen een aantal uren de kou trotseerden om het de lopers naar de zin te maken. Bedankt daarvoor!

Voor de wedstrijd moet ik me nog haasten om op tijd te komen omdat ik uit de nachtdienst kom. Ik haal mijn startnummer op en zie veel atleten bezig met hun schoenen met spikes. Ik heb er nog nooit op gelopen en ik zie wel hoe het op mijn gewone hardloopschoenen gaat. Als we in het startvak staan blijken er in onze categorie maar negen mensen mee te doen, dat betekent dus in ieder geval al een plaatsje bij de eerste tien, toch mooi om zo het wedstrijdjaar 2010 te starten. Op het parcourskaartje heb ik gezien dat we twee rondjes van 2.500 meter moeten lopen en we krijgen dan ook veel hoeken en bultjes van de Ringkamp te zien.

In het begin loop ik even samen met Evert Dorregeest maar halverwege de eerste ronde loopt hij langzaam bij me weg. Hij is op dit moment beter in vorm dan ik maar ik denk dat het lopen met spikes toch ook een licht voordeel is. Ik kijk eens om en zie dat ik nog twee lopers achter me heb en die zullen me ook niet meer inhalen en bij de doorkomst weet ik al zo goed als zeker dat ik voor een zevende plaats loop.

Het weiland vind ik het moeilijkste gedeelte van het parcours, hier ligt nog veel onbelopen sneeuw en de wind voelt hier koud aan. Maar een aantal minuten later loop ik het bos al in, pak nog enkele bultjes mee en mijn eerste wedstrijd zit er weer op. Ik ben blij dat ik meegelopen heb, al is de afstand wat korter dan vijf kilometer!


site organisatie

Samen met Evert Dorregeest
Oei, wat kijk ik moeilijk!

Geen opmerkingen: