donderdag 21 januari 2010

Fred Janssen in Thailand – deel 1

Thailand
Hallo Geert,
…..
Zoals je inmiddels heb begrepen blijf ik middels je site op de hoogte wat er zoal gaande is op het sportieve vlak in Aalten en omstreken. Met mij gaat het uitstekend en ik kan je zeggen dat het heerlijk is, terwijl je leest over de winterse perikelen in Nederland, om op je motorcycle in je blote bast bij 30 graden of daaromtrent rond te karren. Rond de Kerst was ik op het eiland Phuket en heb daar ongeveer 11 stranden bezocht en ook in het meer bergachtige gebied rondgereden. Wat mij betreft echt vakantie dus met het daarbij horende prachtige weer.
…..
Bracht ook al een bezoek aan Vientiane in Laos en zal daar ook weer heengaan om mijn visum voor de laatste 8 dagen te verlengen. Maar dan heb ik het over begin maart, dus nog ruim anderhalve maand te gaan. Op het moment ben ik aan het kijken om een tiental dagen naar Penang in Maleisie te vliegen, het oorspronkelijke plan om vanuit hier naar Bali te gaan zal pas later zijn (althans niet in deze vakantie, te duur momenteel!). Besef overigens nu pas , als jij schrijft "vakantie aan het vieren" dat daar alleen bij de beschreven trips sprake van is. Ik WOON en LEEF hier en tot dusverre bevalt me dat uitstekend. Heb dan ook het plan opgevat om in ieder geval gedurende de wintermaanden ook de komende jaren naar Thailand te gaan en de nog op het verlanglijstje staande trips in Zuidoost Azie te maken zoals o.a. Indonesie, Bali, Sri Lanka en de Filipijnen.
…..
Het hardlopen staat in Thailand op een zeer laag pitje, niet alleen bij de Thai maar zeker ook bij mij. In het dorpje waar ik momenteel ben zie ik rond 5 uur in de middag welgeteld 1 jonge man een aantal keren per week voor een 45 minuten tussen de rijstvelden verdwijnen. Alleen in Pattaya heb ik tientallen hardlopers steeds bij het invallen van de duisternis op een wat bergachtig parcours direct aan de zee gezien. Overigens weet ik dat vorig jaar, naar ik meen 16 september in Pattaya een heuse marathon werd gelopen. Was toen niet daar maar heb wel de affiches met de aankondiging zien hangen. Ook op Phuket heb ik meerdere hardlopers gezien maar dat zijn dan enkel en alleen de buitenlanders.
…..
Fotos om op je site te plaatsen heb ik niet om de doodeenvoudige reden dat ik nooit fotos maak, sterker nog ik heb niet eens een camera!! Had ik wel een camera dan zou ik niet weten hoe ik het moest versturen!!! Vertelde je al eens dat je met een digibeet van doen hebt!! Tekst heb je nu in ieder geval wel en ik heb er geen bezwaar tegen dat het wereldkundig wordt gemaakt. Iedere zondag en woensdagavond komen we met een aantal Europeanen op de markt bij elkaar om gezellig wat te drinken en te kletsen en ik heb door die kennissenkring al een aantal verjaardagen en feestjes meegemaakt. Voor het eerst in 66 jaar zal ik dan ook mijn verjaardag IN FEBRUARI in de korte broek en met een barbeque bij 30 graden gaan meemaken.
…..
Vanuit Thailand een hartelijke groet voor alle vrienden en bekenden.
…..
Fred

Geen opmerkingen: