maandag 16 augustus 2010

ICE Code in je mobiel zetten



In Case Emergency
ICE (afkorting voor In Case of Emergency) is een in 2005 gestart initiatief om bezitters van een mobiele telefoon ertoe te bewegen telefoonnummers (en adressen) in het telefoonboek van hun telefoontoestel onder de naam ICE op te slaan, die hulpverleners direct kunnen bellen als de eigenaar in een ongeluk betrokken raakt.

Daarmee kan men voorkomen dat hulpverleners kostbare tijd verliezen met het identificeren van slachtoffers, met het zoeken met wie er contact moet worden opgenomen indien iemand ernstig gewond is en er niet met het slachtoffer gecommuniceerd kan worden, of met het inwinnen van essentiële medische informatie. Als iemand wil dat er met meerdere personen contact wordt opgenomen, kan men meerdere ICE-nummers in het toestel zetten. Daarvoor kunnen codes als ICE1, ICE2, ICE3 gebruikt worden.

Het initiatief is in Groot-Brittannixc3xab begonnen en heeft zich naar verschillende landen verspreid, waaronder Nederland. Er is nog geen officiële overheidscampagne actief in Nederland. Toch wordt via organisaties als het Rode Kruis een oproep gedaan aan mensen over de hele wereld. Het idee wordt tevens door het Korps Landelijke Politiediensten ondersteund.

Ook als je alleen gaat trainen kan er natuurlijk altijd wat gebeuren. Mocht je het mobieltje met het hardlopen bij je hebben en er gebeurd je wat dan kan iemand gemakkelijk zien, wie er naast de hulpverleners, op de hoogte gesteld moet worden.

bron: Wikipedia

Geen opmerkingen: