dinsdag 3 augustus 2010

Zomeravondloop Winterswijk 6 km - 26,43 min - 15e Plaats

De bult op, lopend tussen Gerrit Heersink en Wim Klein Wolterink in

Na twee wedstrijden in België gelopen te hebben staat er vanavond weer een wedstrijd in de buurt op het programma. Meestal is de Zomeravondloop in Winterswijk mijn eerste wedstrijd na de vakantie en er zijn gemakkelijker wedstrijden om mee te beginnen. Want als je vier keer een bult van 80 meter op moet met een stijgingspercentage van 25% (woorden speaker) dan valt dat niet mee. Toch valt het me dit jaar ook eigenlijk niet tegen en heb ik nog meer moeite met het stuk bovenaan de bult naar de pionnen toe. Daar ben ik vaak helemaal verzuurd en om dan weer goed op gang te komen, kan je goed aan de benen merken. 

De hele wedstrijd loop ik de buurt van Gerrit Heersink, Thijs van Bronkhorst en Wim Klein Wolterink met een eindje daarachter Gerben Deunk. Het is soms stuivertje wisselen en ik kan vanavond bult op goed mee maar laat het dan in de afdaling vaak wat liggen. In de laatste ronde heb ik het gevoel dat Gerben nog bij mij in de buurt kan komen maar ik blijf hem nog net voor. Mijn tijd is een halve minuut langzamer dan een jaar eerder. Toch merk ik goed dat er de komende maanden wat moet gebeuren om nog weer wat sneller te worden want als je beter getraind bent loopt het toch allemaal net iets gemakkelijker!

Tom (30,58 min) komt net na Marco van Rijs (30,40 min) en Ingrid van Zolingen (30,46 min) over de finish waarbij Marco in een ferme eindsprint verrassend Ingrid de hakken laat zien.



Tom moet even bijkomen na de wedstrijd

Geen opmerkingen: