dinsdag 10 augustus 2010

Zomeravondloop Aalten 6 km - 23,54 min - 15e Plaats

Samen met Erwin Wamelink (foto Herman Vreeman) 
Bijna ieder jaar valt de Walfortloop net voor onze vakantie en de Zomeravondloop er net na. Het mooie aan beide wedstrijden is dat het op de 6 kilometer exact dezelfde ronden zijn, waardoor je een beetje de tijden met elkaar kunt vergelijken. Uit de tijden, die ik in het verleden gelopen heb, blijkt ook dat ik op de Zomeravondloop altijd slechter presteer dan met de Walfortloop. Dat zal ongetwijfeld met het goede vakantie leven te maken hebben. Op de Walfortloop liep ik dit jaar een tijd van 23,58 minuten en ik vind het dan ook een mooie uitdaging om te proberen voor die tijd te gaan. Voordat ik thuis weg ga kijk ik nog snel even op de buienradar en uit de satellietbeelden blijkt dat ons nog heel wat regen te wachten staat!

Met de wedstrijd zelf is het heerlijk en goed loopweer. Het begint iets te regenen en het gedeelte langs de beek hebben we de wind wat tegen. Verder loop ik vrij lekker, al kan ik wel goed merken dat ik lang niet de goede vorm heb op dit moment. Maar dat is al vrij lang zo en met de wedstrijden op het vlakke ga ik uit van een gemiddelde van 4 minuten per kilometer. Zolang als ik daar onder kan blijven is het goed, kom ik er boven dan valt het wat tegen.

Een groot gedeelte van de wedstrijd loop ik in de buurt van Frank Roos, Paul Tebroke, Erwin Wamelink en Heinrich Baumer. Nadat de helft van de wedstrijd er op zit blijf ik alleen met Erwin over, de anderen kunnen wat versnellen. Wel blijf ik Heinrich op een tiental meters volgen en op de baan kan ik net niet meer bij hem komen. De klok blijft stilstaan op 23,54 minuten en ik blijk welgeteld vier seconden sneller te zijn dan bij de Walfortloop. Ook kan ik onder de 4 minuten de kilometer blijven. Ik moet dan ook tevreden zijn maar ik hoop dat het nog weer een keer ietsje sneller gaat!




Geen opmerkingen: