zondag 26 december 2010

Meddo 26e Keiloop - 5,5 km - 22,20 min - 2e Plaats M50

De start van de 5,5 kilometer, met achter ons de strooiwagen van de gemeente Winterswijk

Winters weer in Wenters en de snow steps van Wim Helmink

Dit jaar valt de laatste zondag van het jaar op tweede kerstdag en dat betekent dat de jaarlijkse Keiloop in Meddo wordt gehouden. In heel Nederland worden er de laatste weken regelmatig wedstrijden in verband met het slechte winterweer afgelast maar de Keiloop gaat altijd door. Mijn complimenten voor de organisatie en alle vrijwilligers die soms een paar uur in de vrieskou staan. Met behulp van een aantal agrariërs uit deze buurtschap wordt het parcours zo sneeuwvrij mogelijk gemaakt, al blijven er altijd gladde stukken achter.

Om 10.30 uur is de start van de 5,5 kilometer en het is jammer dat de strooiwagens van de gemeente Winterswijk achter de atleten aanrijden maar de eerste 500 meter is redelijk te lopen. Als je echter midden in de dorpskern linksaf slaat begint het glibberen en glijden. Je ziet het ook aan de lopers voor je die soms van de ene kant van de weg naar de andere kant gaan lopen om een maar zo goed mogelijke gedeelte te vinden. Ik zelf heb er ook wel wat last van en kan merken dat ik me soms niet goed kan afzetten. Wel is het een prachtig gezicht om door dit winterse landschap te mogen lopen.

Halverwege de wedstrijd komt Archeus lid en leeftijdsgenoot Wim Helmink me voorbij lopen en ik krijg het idee dat hij veel meer grip op het wegdek heeft dan ik. Als ik daar een kwartier na de wedstrijd met hem over begin neemt hij me mee naar zijn auto. Het verteld me dat hij de dagen voor de wedstrijd het één en ander aan zijn schoeisel geprobeerd heeft om maar zo goed mogelijk voorbereid aan de start van deze wedstrijd te verschijnen. Toch blijkt dat op eerste kerstdag zijn moeder met de oplossing is gekomen en deze vondst blijkt dan ook prima te werken. Een paar snow steps van de ANWB geeft hem dan ook veel gemak tijdens het lopen.

Bijna twee kilometer lang loop ik op een vijfde plaats maar op een gegeven moment wordt ik door vier atleten voorbij gelopen. Er zit vandaag niet meer in maar mijn clubgenoten Mark te Brake en Rob Berkelder houden de eer van AVA'70 hoog en bezetten de bovenste en onderste trede van het podium. Knap gedaan jongens en gefeliciteerd met jullie prestatie.

Uitslagen:





Nog 200 meter te gaan
Met Zerline de Boer (foto's Uli Benke)

Geen opmerkingen: