zaterdag 26 februari 2011

Vreden(D) Volkslauf 10 km - 41.22 min - 1e Plaats M50

Voor de start in het Widukind Stadion (foto Uli Benke) 

Door een ribblessure heb ik precies 2 maanden geleden op Tweede Kerstdag mijn laatste wedstrijd in Meddo gelopen en ik weet dan ook niet goed waar ik op dit moment met de vorm sta. Het trainen gaat weer goed en ik heb gelukkig nergens geen last meer van. Mijn persoonlijke record bij de M50 op de 10 kilometer is mijn tussentijd (41,54 min) op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen en ik hoop dat ik vandaag bij deze tijd in de buurt kan komen.

De eerste minuten van de wedstrijd loop ik erg gemakkelijk en denk bij mezelf dat het nog wel iets harder kan. Aan de andere kant loop ik echter wel bij Frank Roos in de buurt en hij is iemand die vaak het tweede gedeelte van een wedstrijd harder loopt dan het eerste. Maar na twee kilometer is het gebeurd en loopt Frank langzaam met een groepje bij me weg en kom ik de resterende acht kilometer alleen te lopen, deze kilometers gaan dan ook allemaal boven de 4 minuten. Af en toe haalt iemand me in maar echt aansluiten kan ik niet en ik merk dan ook dat een wedstrijd lopen heel iets anders is dan een training.

Bij het "Wendepunkt" geeft mijn horloge een tijd van 20,14 minuten aan en dan heb ik wel door dat mijn gewenste tijd er in kan zitten. Ik ga zelfs mensen aan het inhalen maar het blijken deelnemers van de Nordic Walking te zijn! Het Widikind Stadion komt weer in zicht en Frank, die een ijzersterke wedstrijd loopt, staat me al aan te moedigen. Mijn PR gaat er met ruim een halve minuut aan, ik ben goed tevreden en ik stel me voor volgende week in Winterswijk een doel van net onder de 33 minuten op de 5 Engelse Mijl. Heerlijk om weer wedstrijden te kunnen lopen!


uitslagen:


Na afloop van de wedstrijd de benen weer lekker los laten masseren (foto Bernhard Mathmann)

Geen opmerkingen: