zaterdag 30 april 2011

Verslag van de Koninginneloop in Aalten

De kopgroep wordt hier nog aangevoerd door Eric Demkes, gevolgd door Hans Waalder, Arjan Weijenborg, Gerrit Dijkslag en Pascal Kolkman.
Hans Waalder wimpelt Arjan Weijenborg af naar tweede plek en wint Koninginneloop Aalten 

Door Benno Stevering

De traditionele Koninginneloop in Aalten werd zaterdagmiddag na een spannende strijd een prooi voor de survivalrunner Hans Waalder van Ropes and Running uit Aalten. Hij won zijn thuiswedstrijd door het centrum van Aalten over vijf kilometer in een tijd van 17.09 minuten. De lopers moesten allen zes ronden afleggen. Winnaar Waalder: Mijn survivaltraining is toegespitst op het nemen van veel hindernissen. Bultopwaarts kon ik in Aalten lastig aanpikken. Het hardlopen moet ik daarom in mijn training straks beslist meer aandacht gaan geven. Het werd moeilijk, maar met nog een volle ronde te gaan wist ik toch de sprint aan te trekken, nam de bochten goed en was snel genoeg voor de eindzege! 

Waalder die de overstap maakte van het 7 kilometer lange BRC naar het 12 kilometer lange RUC survivalcircuit won de wedstrijd in Aalten op eigen kracht. Twee weken geleden was zijn laatste survivalrun in Steenbergen.  Met het Ropes and Running team zal Waalder deelnemen aan de  5 x 5 estafetteloop en de Gerard te Broke Memorialloop. Het survivalseizoen zal hij afsluiten in Harreveld. Momenteel staat hij 20e in het RUC circuit, maar verwacht bij een betere wedstrijdverdeling komend seizoen een plek bij de top tien. De survivaltrainers Jochem Bruggink en Herbert Rougoor zullen hem daarbij ondersteunen.

Arjan Weijenborg uit Lichtenvoorde, lid van de organiserende vereniging AVA'70 liep meer op souplesse, plaatste een versnelling in de derde ronde, maar kwam tempo tekort in de slotfase en werd tweede in 17.12 minuten. Ik had op een gegeven moment een redelijke voorsprong dacht ik, maar moest toch het onderspit delven. Ik merkte dat ik me aardig had gegeven en er veel voor moest doen. We hebben prima stuivertje gewisseld. Het parcours  met veel vals plat, was niet gemakkelijk, maar wel mooi gelegen midden in het dorp. In verband met mijn studie heb ik weinig wedstrijden gelopen.

Clubgenoot Eric Demkes uit Aalten, die in de derde ronde domineerde werd tenslotte derde in 18.04 minuten. In Antwerpen liep hij twee weken geleden nog de marathon in 3.37 uur, terwijl hij destijds in Amsterdam zijn snelste tijd van 3.03 uur noteerde.  Gerrit Dijkslag uit Aalten deed al dertig keer mee, maar kwam met zijn vierde plaats tekort voor een podiumplek. Iedereen kent  je. Het is fijn lopen hier, maar het fanatieke is er even bij me af! Ik verwacht op 21 juni eerst een kaakoperatie te ondergaan. Dus daar richt ik me nu op!

Ingrid van Zolingen won met 21.56 minuten overtuigend de loop bij de vrouwen: De afgelopen periode heb ik meer tien dan vijf kilometer gelopen. Ik wilde er gewoon voor gaan en won hier voor de derde keer. Met deze eindtijd ben ik erg blij. Het is geweldig te lopen in deze dorpskern voor een talrijk publiek! Vorig weekend was de wedstrijd in Kilder te zwaar. Gelukkig ben ik daar tijdig van hersteld. Voor Van Zolingen, lid van AVA'70  staat binnenkort nog de Mariekenloop in Nijmegen op het programma en eind mei de Eiberrun.  In de persoon van Marijke Kroon uit Vinkenveen kende Van Zolingen een sterke tegenstandster. Marijke Prinsen uit Aalten klokte de derde tijd. Net als vorig jaar waren de zusjes  Kay Collins uit Londen en Tracey Jewell uit Aalten, verkleed als wespjes opvallende, sfeervolle verschijningen in de Koninginneloop. Misschien dat  we volgend jaar als paard gaan. Laat de suggesties maar komen!

Geen opmerkingen: