zondag 17 april 2011

Enschede Fit Run 3EM - 19,30 min -2e Plaats M50

Na afloop van de wedstrijd met van links naar rechts: Gonda, Dorien, Florian, Jelle, Geert, Dorien, Ellis, Michel en Ellen

Aan het eind van het jaar 2010 komt er op mijn werk een flyer te hangen voor de cliënten en het personeel van Estinea. Op de flyer worden we uitgenodigd om mee te doen aan een onderdeel van de marathon van Enschede. Je kunt kiezen uit de Fit-Run (3EM), de City-Run (5EM) of de halve marathon. Na enig overleg op mijn locaties geven zes cliënten en vier personeelsleden aan dat ze graag mee willen doen aan de kortste afstand.

Vanaf maandag 17 januari train ik één keer per week met de cliënten en de eerste training bestaat uit 12 keer 30 seconden wandelen afgewisseld met 30 seconden hardlopen. Alles in een erg rustig tempo maar hier hebben een aantal cliënten al genoeg mee te doen. Het is dan erg leuk dat ze halverwege de trainingen al een programma van 4 keer 5 minuten wandelen en 4 keer 10 minuten hardlopen kunnen uitvoeren.

Een van de cliënten kan na enkele trainingen de motivatie niet meer opbrengen en houdt het voor gezien maar de anderen krijgen er steeds meer schik in en bezoeken bijna alle trainingen, vaak zijn we precies een uur onderweg. Ik sta te kijken van hun doorzettingsvermogen en het karakter dat ze tonen om er mee door te gaan. Echt van grote klasse!

Op de woensdagavond voor de wedstrijddag heb ik een testloop van 4,8 kilometer uitgezet, dezelfde afstand die ze enkele dagen later moeten lopen in Enschede. Iedereen die de avond mee loopt slaagt met glans en het vertrouwen op een goede afloop in Enschede groeit de laatste dagen steeds meer maar ook nemen de zenuwen met de dag toe.

Zondags vertrek ik ruim op een tijd met een busje vol atleten naar Enschede. We ontmoeten hier de andere deelnemers van Estinea en na een groepsfoto en wat laatste tips is het tijd om naar het startvak te gaan. Om 11.05 uur klinkt het startschot voor de ruim 700 atleten aan deze afstand, ik loop mijn eigen wedstrijd en ben na 19.30 minuten terug.

Een voor één haal ik mijn trainingsgenoten van afgelopen winter op en loop ik de laatste honderden meters mee naar hun ultieme doel, de finishlijn aan de Boulevard in Enschede. Luid juichend en met de armen in de lucht komen de meesten over de streep. In precies drie maanden vanaf het "nulpunt" naar bijna 5 kilometer hardlopen is dan ook een prestatie van formaat en ik heb erg veel respect voor de geleverde prestaties van deze atleten.

Uitslagen: Jelle 26,15 min, Florian 26.21 min, Michel 32,03 min, Dorien, 32.51 min, Ellis 43.44 min en Ellen 56,02 min.


Geen opmerkingen: