woensdag 21 november 2018

Dit is waarom langzaam trainen loont

Als het je bijvoorbeeld niet meer lukt om onderweg een normaal gesprek te voeren, ga je al te snel
Langzaam trainen is beter voor je gezondheid dan te hard trainen

De meeste trainingsdeskundigen zijn het erover eens dat je per week nog geen twintig procent van je kilometers op een snelle manier moet afleggen. De rest van je training heet duurloop, of dat nu een gewone duurloop is of een ultra langzame. Zo langzaam, dat het bijna niemand lukt om dat tempo aan te houden en velen niet geloven dat je zo rustig mag lopen.

De ongeveer twintig procent aan pittige trainingen besteed je aan intervallen of tempolopen. Van deze sessies word je niet alleen sterker en sneller, maar het zijn ook trainingen die om een rustdag schreeuwen. Zo kan je lichaam de tijd nemen om niet alleen te herstellen, maar ook sterker te worden.

Tijdens je training wordt spierweefsel immers afgebroken en de automatische herstelprocessen zorgen daarna voor de door jou zo vurig gewenste opbouw. Omdat je conditie veel sneller verbetert dan je pezen en banden, is echter geduld en voldoende rust gewenst.

Vul de rest van de week met duurlopen die je basisuithoudingsvermogen en vetverbranding trainen, en waar je niet echt moe van hoeft te worden. Als het je bijvoorbeeld niet meer lukt om onderweg een normaal gesprek te voeren, ga je al te snel (bron)

Geen opmerkingen: