zaterdag 17 november 2018

Aalten 3e Boekeldercross - 5 km - 21.24 min - 7e plaats M50

Bijpraten met Jelle Hubers over de wedstrijd


Ook bij de 3e Boekeldercross zijn de weersomstandigheden weer prima. Als ik thuis weg fiets is het nog vrij koud maar als even later het zonnetje doorbreekt is het fantastisch loopweer. Speaker Dirk Vreman hoor je van verre al weer galmen over de Daalse dreven en deze spraakwaterval laat dan ook weinig stiltes vallen. Hij is ook net zo enthousiast over de eerste- als over de laatste loper die over de finish komt.

Mijn doel voor vandaag is om weer in de buurt te komen van mijn snelste tijd van 21.38 minuten. Alleen heb ik me voor genomen om iets rustiger te starten en kijken of ik dat tempo dan langer kan volhouden. In een lange rij van atleten loop ik de eerste kilometer langs de sloot waarbij ik af en toe moet uitkijken voor een wat langzamere loper van de 10 of 15 kilometer. Maar echt last heb ik er nooit van en ik kom dan ook al vrij snel bij het bordje van de eerste kilometer.

Mijn clubgenoten Gerrit Ormel, Rob Berkelder en Ben Wesselink lopen in ongeveer hetzelfde tempo en af en toe is het stuivertje wisselen van positie. Als we de befaamde Gesinkbult opdraaien kan ik nog iets aanzetten maar moet deze inspanning even later weer bekopen. Ook de boomstam en het steile klimmetje er achter is altijd een scherprechter en brengt je hartslag bijna naar maximale waarden.

We steken de Romienendiek over en lopen in de richting van de Welinkweg. Als we daar zijn hebben we voor vandaag weer het ergste gehad. Na de afdaling volgt nog een zandpad en een slootkant en zijn we al weer in de buurt van het Romienendal. Ik kan er nog een laatste versnelling uit persen en kom in een mooie tijd van 21.24 minuten over de finish. Een tijd die zelfs 22 seconden sneller is dan de week er voor. Erg tevreden hang ik een klein minuutje in de hekken en loop dan langzaam terug naar de kleedruimte. Dit keer ben ik super tevreden en ik hoop dat ik in de 4e en laatste Boekeldercross mijn slechtste tijd nog kan weg werken. Tom loopt weer sneller en komt in 19.42 minuten ruim onder de 20 minuten binnen. Hij heeft weer een sterke wedstrijd gelopen!

Achter Gerrit Ormel aan

1 opmerking:

Jelle hubers zei

Wat sta ik toch weer mooi op de foto
Bij de derde zaterdag van de boekeldercross