zaterdag 10 november 2018

Aalten 2e Boekeldercross - 5 km - 21.46 min - 5e plaats M50


Op het lange rechte pad naar de Grevinkweg, net achter me Rob Berkelder
Het verslag van de 1e Boekeldercross sloot ik af met de woorden dat ik misschien in de komende edities mijn tijd van 21.38 minuten nog met enkele seconden kan verbeteren. Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit is in de 2e Boekeldercross niet gelukt. Een kleine acht seconden kom ik tekort, terwijl het lopen voor mijn gevoel wat beter ging dan in de eerste editie. Waar kan dit aan liggen is dan de grote vraag?

Het was prima loopweer, er staat iets meer wind en het parcours is iets drassiger dan een week eerder, maar dit mag bijna geen naam hebben. Gevoel en werkelijkheid komen dus niet altijd overeen maar wat is acht seconden op een vijf kilometer? Aan de finish hoor ik van meerdere atleten dat hun tijd iets slechter is, dan een week geleden. Daar hou ik me dan ook maar een beetje aan vast en er komen uiteindelijk nog twee wedstrijden aan.

Iets over de helft van de wedstrijd sluit mijn maandelijkse trainingsmaatje Rob Berkelder aan in het groepje waarin ik loop. Hij blijft wat in mijn  rug hangen maar ik merk al gauw dat hij meer over heeft dan ik en ik spoor hem aan om met enkele atleten mee te gaan die iets gaan versnellen. Hij loopt er dan ook zo naar toe en ik blijf zo'n 5 a 10 seconden achter dat groepje lopen.

Mijn zoon Tom zie ik nergens meer en dan is hij waarschijnlijk met een goede wedstrijd bezig. Als ik over de finish kom valt me de tijd iets tegen, al kan ik het nog wel ruim binnen de 22 minuten houden. Rob is ook vier seconden langzamer dan de 1e Boekeldercross en Tom loopt de 5 kilometer erg netjes binnen de 20 minuten. Dass war einmal!
Tom, mooi onder de 20 minuten

Geen opmerkingen: