woensdag 21 november 2018

Een woensdagmorgen in het Woold

Rob, Geert en Katja
Nadat ik afgelopen zaterdag een spectaculair interview heb mogen geven aan RTV Slingeland, komt Geert na dit interview bij mij en vraagt of ik woensdagmorgen met Rob Berkelder en hem een rondje wil hardlopen. Dit wil ik wel, wat een eer. Woensdagmorgen 08:30 uur hebben we afgesproken. Ik ben zoals gewoonlijk weer 10 minuten te vroeg. Ik zit in de auto te wachten als ik iets wits in de verte zie aan komen. Met piepende banden stopt het witte autootje naast mij. Het zijn Geert en Rob. Ik stap bij Rob in. Ik heb wel mijn twijfels over zijn rijstijl. Rob is vrachtwagenchauffeur, maar auto rijden gaat hem niet zo goed af. Geert zegt dat Rob zijn hardloopmattie is. Ik vind dat vreemd, want dat zegt hij ook altijd tegen mij. En ik weet dat hij nog veel meer hardloopmatties heeft. Populaire jongen die Geert. 

Aangekomen bij het startpunt, schijnt het zonnetje. Wat een prachtig uitzicht. Ik word er gelukkig van. Onderweg komen we steeds de klompjes tegen waarop een pijl je de weg wijst. Aangezien Rob en ik de 40 gepasseerd zijn en nodig aan een leesbril toe zijn, kunnen wij de klompjes met de pijltjes niet vinden. Daar maakt Geert, die etterbak graag gebruik van. Als Rob voorop loopt, slaat Geert snel rechtsaf. Ik loop met Geert mee en zeg ook niks. Totdat ik het toch wel zielig ga vinden en ik Rob roep. Hij draait zich om en je ziet de stoom uit zijn oren komen. Rob zet een versnelling in en komt op Geert afstormen. Ik duik aan de kant en hij rent Geert keihard voorbij. Rob wil graag voorop lopen. Ze maken het weer goed met elkaar.

Rob en Geert lopen één keer in de maand op een woensdagmorgen samen een duurloop. Dat Rob er dan ook elke keer intrapt vraag ik me af. Geert haalt deze kunsten nog een paar keer uit. Helaas trap ik er ook in. Wat is het toch ook een klein kind van bijna 60 jaar. Maar wat een mooie omgeving laat Geert ons zien. Het is echt genieten onderweg. Ik heb weer nieuwe paadjes ontdekt. Na 8,5 kilometer zijn we terug bij de auto. Het had nog wel wat langer mogen duren van mij, maar Geert en Rob hebben de knollen op. Dus we rijden maar weer terug naar AVA'70. Bedankt Geert en Rob voor deze mooie enerverende morgen.

Groeten Katja

Geen opmerkingen: