zaterdag 24 november 2018

Aalten 4e Boekeldercross - 5 km - 21.43 min - 5e plaats M50

De laatste meters van de Boekeldercross 2018
Wat de weersomstandigheden betreft is dit de minste Boekeldercross van dit jaar. Een aanhoudende motregen bepaald deze vierde wedstrijd en daarbij voelt het ook nog waterkoud aan. Het verslag van de 3e Boekeldercross eindigde ik met de woorden dat ik hoopte dat ik in de laatste wedstrijd mijn slechtste tijd nog weg kon werken en dat is net gelukt. Een kleine drie seconden ben ik sneller dan in de 2e editie en deze tijd telt dus nog mee voor het eindklassement. Maar daar zag het voor de wedstrijd niet naar uit. Ik heb een lichte irritatie aan mijn rechterknie, waar ik toch wel wat last van heb. 

Ik besluit om nog rustiger te starten en als het niet gaat laat ik me nog wel verder afzakken en loop ik de wedstrijd rustig uit. Maar na een goede warming-up worden de spieren steeds warmer en zo gauw de wedstrijd begint ga ik met de meute mee. Tot halverwege gaat het redelijk goed en daarna gaat het eigenlijk steeds beter. Ik loop maar een goede 100 meter achter de jongens waar ik de weken ervoor bij in de buurt liep.

Bovenaan de Welinkweg begin ik te versnellen en haal zelfs nog wat atleten in. Als we voor de laatste keer deze afdaling hebben gehad moet ik nog een kilometer en probeer ik nog bij Arjan Luiten te komen. Dit is net teveel van het goede, al kan ik steeds op een meter of tien van hem blijven. Met deze tijd wordt ik 4e in het eindklassement, achter de Duitsers Friedhelm Betting en Martin Brandenburg en clubgenoot Denis Woeltjes.

Tom heeft alle edities steeds sneller gelopen en haalt weer een kleine tien seconden van zijn snelste tijd af. Hij komt in 19.32 minuten over de finish en dat is driekwart minuut sneller dan in de 1e Boekeldercross. Hij komt daarmee op een keurige 9e plaats in het eindklassement.

Geen opmerkingen: