zondag 4 oktober 2020

Voorbeschouwing Londen Marathon

Zondag 4 oktober 11.00 uur
Voorbeschouwing London Marathon: Kipchoge VS Bekele en Olympische limietenjacht (update: afmelding Bekele)

Aanstaande zondag vindt de marathon plaats waarop we zolang hebben gewacht. Op een afgebakend parcours in Londen lopen tachtig topatleten voor de winst, een goede klassering, Olympische kwalificatie of een snelle tijd. Een spannende 40e editie met de beste marathonlopers van de wereld en onze eigen Susan Krumins, Bo Ummels en Frank Futselaar. Helaas zonder Kenenisa Bekele, die zich vanwege een kuitblessure heeft afgemeld. Bij de rolstoelracers staan de Nederlanders Margriet van den Broek en Nikita den Boer aan de start.


Live bij BBC
Het startschot voor de vrouwenrace klinkt om 08:00 uur Nederlandse tijd. Om 11:00 uur gaan de mannen van start. De London Marathon wordt in beeld gebracht door de BBC. Van 08:00 uur tot en met 11:00 uur is de wedstrijd live te volgen op BBC Two. Van 11:00 uur tot en met 14:00 uur kun je inschakelen op BBC One. Van 14:00 uur tot en met 16:00 uur is er verslag van de rolstoelracers op BBC Two. Kortom: een lekker dagje op de bank!

St James’s Park 
Vanwege de coronamaatregelen zal het parcours waarop wordt gelopen uitgesloten zijn voor publiek. Gelopen wordt op een afgezet circuit rondom St James’s Park. Dit was in eerste instantie de plek waar de Ineos 1:59 Challenge had moeten plaatsvinden. De topatleten zullen 19,6 rondes van 2.15 kilometer afleggen. De finish is net als andere jaren op The Mall, de beroemde straat waar Buckingham Palance aan ligt. De atleten zullen rondom de marathon in een bubbel blijven. Ze moeten drie negatieve coronatests inleveren, zoveel mogelijk een mondkapje dragen en indien mogelijk voldoen aan de anderhalve meter. In een hotel op ongeveer 40 kilometer van Londen verblijven naast de atleten alleen managers, organisatieleden en personeel. Verder mag er niemand in of uit het hotel. Het onderkomen heeft een terrein van 40 hectare, waar de atleten kunnen trainen in de dagen voor de marathon. Zo zijn veilige omstandigheden gecreëerd voor de hoofdrolspelers van de London Marathon. (bron)

Klik hier voor de deelnemerslijsten.

Tijn Piest - jeugdlid AVA'70, schrijft interviews voor hardloopnetwerk.nl

Geen opmerkingen: