zaterdag 3 oktober 2020

4 tips om de wind te trotseren

Verkort je pas als je tegen de wind in loopt, snelle korte passen zijn effectiever dan lange grote passen
Inmiddels kijken we er niet meer van op, die stormachtige wind die over het land raast. Hoewel de wind deze week wat zal gaan liggen, lijkt het onstuimige weer komend weekend terug te keren. Met deze 4 tips trotseer jij de wind.

Doseer je krachten
Tegen de wind in lopen kost natuurlijk meer energie dan met de wind mee lopen. Doseer daarom je krachten en accepteer dat je misschien wat rustiger loopt dan je in gedachten had. Blaas jezelf niet op door geforceerd het beoogde tempo te bereiken. 

Sluit aan bij een groepje
Zorg ervoor dat je niet in je eentje tegen de wind aan het vechten bent. Dat kost onnodig veel energie. Door in een groepje te lopen, heb je de mogelijkheid om achter medelopers te schuilen. Spreek eventueel af om de koppositie te wisselen, zodat je elkaar om de beurt uit de wind kunt houden

Paslengte
Verkort je pas als je tegen de wind in loopt. Snelle korte passen zijn effectiever dan lange grote passen. Met wind in de rug profiteer je juist het meest van grote passen.

Kleed je goed aan
Een stevige tegenwind kan de gevoelstemperatuur behoorlijk verlagen. Zodra je wind in de rug hebt, kan je het juist weer snel warm krijgen. Zorg daarom voor laagjes. Draag bijvoorbeeld armstukken die je makkelijk af kunt doen tijdens het lopen. Laat dat windjack achterwege, want hoe wijder je kleding hoe meer weerstand je ondervindt van de wind. (bron)

Geen opmerkingen: