donderdag 8 oktober 2020

Ava-leden succesvol bij Trackmeeting Winterswijk

De regen klettert op het Winterswijkse kunststof en de wind drukt de gevoelstemperatuur behoorlijk naar beneden. Toch zien we alleen maar stralende gezichten op de prachtige atletiekbaan van AV Archeus. Het is de organisatie in deze lastige tijden gelukt om nog een baanwedstrijd op poten te zetten en daar zijn atleten uit heel het land op af gekomen. Ava’70 heeft een paar sterke ijzers in het vuur die zich, in een periode van weinig wedstrijden, nog graag willen tonen. 

Noah Lampio ontwikkelt zich steeds meer als sprinter, dit bevestigt hij met een knalharde 200m in 25.10 seconden. Op de 100 meter verliest hij wat tijd bij een “gladde” start, maar alsnog raffelt hij de Koninklijke sprintafstand in 12.53 seconden af. Sprintvedette Patrick Ikink had al zijn pijlen gericht op het NK masters. Helaas ging dit feestje niet door. In Winterswijk laat hij zien dat hij de laatste tijd flink wat trainingsarbeid heeft verricht. 100m (13,40 sec) en 200m (27,62 sec). D-junior Tim Houwers lijkt iedere week sprongen te maken. Op de 1000m mikt hij op een toptijd, met succes. Zonder angst vliegt de 13-jarige atleet erin en hij weet het tempo tot de streep vast te houden. Na 2,5 ronde staat er 3.10,74 minuten op de klok, een prachtig record. Trainingsmaatje Stef Grotenhuis is eveneens niet te stoppen. Hij liep de afgelopen maanden al records op de 5000m, 1500m, 1000m en de 800m. Op die laatste afstand komt hij in Winterswijk in actie. Met een indrukwekkende versnelling in de slotronde verpulvert hij zijn ‘oude’ toptijd. De goedlachse c-junior loopt 2.16,14 minuten. Job Ligterink gaat ook van start op de 800m. Al direct blijkt dat hij duidelijk de snelste is in zijn serie. Hij moet alles zelf doen en dat is in deze omstandigheden niet evident. De ijzersterke loper uit Barlo laat zich hierdoor niet afschrikken en noteert 2.29,93 minuten.

Mark te Brake en Michiel Wellink zijn de troeven op de 3000m. Mark was naar eigen zeggen de laatste weken niet vooruit te branden. Toch bemoeit hij zich in Winterswijk nadrukkelijk met de kop van de race en schijnbaar moeiteloos loopt hij naar 8.56,14 minuten. Na afloop is hij snel hersteld van zijn inspanningen, dus met de vorm zit het wel goed. Bij Michiel is the sky the limit. De 17-jarige alleskunner heeft nog geen idee waar zijn grenzen liggen. Op deze 3000m knalt hij er onbevangen in. Hij heeft weinig moeite met het hoge tempo. Ondanks dat hij een groot deel van de wedstrijd met de neus in de wind loopt, zakt het tempo niet. Na 7,5 ronden komt hij over de finish in een tijd van 9.26,10 minuten. Een beresterke wedstrijd van het snelle Ava-koppel. Op de 1500m is het de beurt aan Emma Nijenhuis. De kilometervreter bijt zich in de zware omstandigheden vast in haar concurrentes. Ze knokt, in haar eerste 1500m, op geweldige wijze naar 5.25,98 minuten. Een prachtige prestatie voor deze getalenteerde c-juniore. Erwin Wamelink komt op dezelfde afstand in actie. Hij is inmiddels blauw aangelopen en bijna getransformeerd tot ijsblok. Hij worstelt zich naar 4.42,02 minuten.

Een mooie avond voor de Ava-leden, die konden rekenen op de aanmoedigingen van trainer Jan te Brake. Het kortste baanseizoen ooit komt hiermee op zijn einde, hopelijk staan er de komende maanden nog wat cross- of wegwedstrijden op het programma. Deze groep Ava-janen gaat in ieder geval met veel vertrouwen het najaar in.

Erwin Wamelink

Geen opmerkingen: