zaterdag 3 oktober 2020

AVA'70 op stoom bij de Steamtrail in Dieren

Rene Wentink, Gerben Schepers en Eddy Rensing
Zaterdag 3 oktober 9 uur, koffie drinken met Gerben en Rene, ff checken of we alles hebben. Vergeet de mondkapjes niet, dat hoort er tegenwoordig allemaal bij. Maar dan kunnen we op weg naar Dieren om daar de Steamtrail te lopen, helaas is door de Corona het Steam gedeelte eraf gehaald. Gelukkig is de trail wel gebleven en door aangepaste maatregelen kan het toch doorgaan.

In Dieren aangekomen kunnen we gelijk ons startnummer afhalen en doorlopen naar de start waar we Gert, Anne en Dick nog net zien. Dit jaar geen startvak met zenuwachtige mensen en veel publiek zoals je normaal gewend bent. De organisatie had het goed geregeld en we konden gelijk van start met onze afstand van 25 km. Gelijk loop je de bossen in, hier is de natuur prachtig, weersomstandigheden perfect dus lekker lopen en vooral genieten. Onderweg twee posten met drank en fruit en enkele foto momenten van de mooie omgeving. Vele malen moesten we over wildroosters lopen en dat doen we voorzichtig nadat we vorige jaar Anne hebben zien vallen op zo’n rooster. Dus Anne we hebben vaak aan je gedacht vandaag.

Wilde dieren hebben we ook nog gespot en gehoord, soms was het verschil in geluid moeilijk te horen.... was het een wild zwijn die aan het hijgen was of Gerben ... Rene... ach maakt ook niks uit, en weer door. Bij ongeveer 14 Km hoorden wel een heel vreemd soort gillen en hijgen, goed kijken zien we daar Henry Drenthel en Andre Bleumink half in de grond aan het wroeten, druk op zoek naar hun Way-points. Effen een foto moment met elkaar en we gaan ieders onze eigen route weer door. Onderweg hadden we het er al over dat de route goed uitgezet is met pijlen, heeft er een grapjas in de laatste kilometers één bordje weg gehaald, maar gelukkig kwam Linda de Vries uit de bosjes gerend en ging als een teamkapitein de route herzien.

Met de koffie en erwtensoep in het zicht nam mijn concentratie net even teveel af en maakte ik een fortuinlijke koprol. Verder niks aan de hand alleen een lak beschadiging aan mijn knie. Bij de EHBO ff laten reinigen en een flinke pleister erop. De pers (Gerben) was natuurlijk gelijk ter plekke om dit goed vast te leggen voor verschillende en onverwachte momenten. Rene was na de finish een beetje stil... ben der helemaal klaar mee....Vanavond op de bank met een biertje en verder helemaal niks meer zegt hij.... Thuis met Gerben nog ff een bakkie gedaan en nagenieten van de Viking Steamtrail 2020. Klasse gelopen Rene en Gerben en alle AVA’70 leden, voor herhaling vatbaar wat mij betreft. Ik ga ook lekker met de beentjes omhoog.

Eddy Rensing

Geen opmerkingen: