zaterdag 24 februari 2024

Waar is hardlopen goed voor?

Hardlopen heeft veel positieve effecten

Hardlopen heeft veel positieve effecten. Veel mensen lopen hard om op gewicht te blijven of omdat ze hun conditie willen verbeteren, maar er zijn natuurlijk nog veel meer positieve effecten van hardlopen. Waar is hardlopen allemaal goed voor? Wij hebben tien redenen bedacht waarom jij zou moeten hardlopen.

Hardlopen maakt je intens gelukkig

Volgens wetenschappers heeft hardlopen een verslavende werking. Na het hardlopen komt het stofje endorfine vrij; ook wel een gelukshormoon genoemd. Na een heerlijke workout ben je altijd even heel gelukkig.

Hardlopen brengt je op geniale ideeën

Een rondje hardlopen doet wonderen. Grote ondernemers lopen vaak hard, omdat ze op dat moment alleen zijn en nieuwe ideeën kunnen opdoen.

Hardlopen is gezellig en is goed voor je netwerk

Als je bij een atletiekvereniging of loopvereniging traint, dan is dat hartstikke gezellig. Samen trainen, samen een hardloopwedstrijd doen en samen pijn lijden. Hoe mooi is dat 

Hardlopen gaat veroudering tegen en je leeft langer

Vanaf je 30ste levensjaar worden je botter brozer, maar door hardlopen wordt dit proces vertraagd. Mensen die regelmatig hardlopen leven bovendien gemiddeld 3 jaar langer dan hun niet-actieve medemens. Genoeg reden om te blijven hardlopen!

Hardlopen geeft je discipline

Zeker in de wintermaanden is het nog weleens lastig om je hardloopschoenen aan te trekken, maar echte liefhebbers hebben daar maling aan. Keiharde discipline noemen wij dat. Geen tijd voor smoesjes!

Hardlopen is goed voor je hart

Regelmatig hardlopen is goed voor een lage hartslag, lager cholesterol en minder kans op diabetes.

Hardlopen is goed voor je gewicht

Per uur verbrand je circa 800 calorieën tijdens het hardlopen!

Hardlopen bespaart geld

Geen dure abonnementen bij de sportschool, maar heerlijk trainen waar je wil. Oké, hardloopschoenen zijn ook niet goedkoop (tussen de 100 en 200 euro), maar daar heb je wel 1000 kilometer plezier van.

Hardlopen geeft je nieuwe uitdagingen

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die hardloopwedstrijden loopt. Daag jezelf uit en ga ook wedstrijden lopen! Niet gelijk een marathon, maar begin met een 5 kilometer. Dat is ook al een hele prestatie!

Hardlopen is gewoon kei-leuk

Hardlopers worden weleens doodlopers genoemd, maar in onze optiek is dat natuurlijk onzin. Hardlopen is juist hartstikke leuk en overal in de wereld te beoefenen. (bron)

Geen opmerkingen: