donderdag 29 februari 2024

Mooie crossprestaties Estinea Runners bij Engbergenloop

De deelnemers van Estinea

Afgelopen zondag vond in Gendringen de Engbergenloop plaats en onder de deelnemers ook weer een aantal lopers van het Estinea Running Team. Als eerste kwam Adinda Kleinrensink in actie op de 3 kilometer en zij had een heuse primeur. Het was namelijk de eerste keer dat bij de Engbergenloop een framerunner deel nam aan de wedstrijd. Spannend voor de organisatie dus, maar ook voor Adinda zelf. Daar was tijdens de wedstrijd niets van te merken, want gelijk na de start ging ze razendsnel op pad en finishte in een prachtige eindtijd van 12,54 minuten. Dit betekent dus dat ze het parcours afraffelde met een gemiddelde snelheid van bijna 14 kilometer per uur. Een schitterende prestatie van Adinda, die na afloop terecht glom van trots!

Om 11.00 uur kwamen de deelnemers aan de wedstrijd over 5,2 kilometer in actie. na een vlakke aanloop ging het in de richting van het heuvelachtige natuurgebied Engbergen. De vele regen van de afgelopen periode had de zandpaden glibberig gemaakt en in combinatie met de heuvels kan er rustig gesproken worden van een pittig parcours. Lars Hooyman liep een prima wedstrijd en finishte in 30,43 minuten, op korte afstand gevolgd door Roy Freriks en Frank Roos. Ook Marieke Stortelder toonde een goede vorm en scoorde een eindtijd van 32,14 minuten. Vlak voor 12 uur gingen de atleten van start voor hun wedstrijd over 10 kilometer, waaronder Miranda van Tent. Zij had zich ten doel gesteld om rond de 55 minuten te lopen. Ze slaagde in deze missie, want ze had op de finishstreep nog 15 seconden over en liep dus een mooi persoonlijk record.

Prima prestaties van de Estinea Runners, die op 1 juni a.s. weer aan de start staan bij de Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten. Ben jij er dan ook bij? (FR) 

Geen opmerkingen: