vrijdag 22 oktober 2021

Voordelen van lopen in het donker

Het helpt je concentratie!

Wat zijn de voordelen van lopen in het donker? Voordeel 4 is een dik pluspunt van de komende winter.

1. Het voetpad is jouw koninkrijk

De donkere en koude temperaturen ontmoedigen sommige lopers. Zij lopen liever op de loopband of gaan als een zak aardappelen op de bank zitten tijdens de winter. Maar de winter is juist één van de fijnere tijden, je hebt alle paden voor jezelf, want tja, niemand is namelijk zo gek als jij! Maar dat is alleen maar mooi, want jij hoeft met niemand het pad te delen. En als je een andere loper tegenkomt, voel je alleen een groter gevoel van solidariteit, want ook al loop je alleen, hardlopen verbindt. Daarnaast is vaak minder verkeer, dus hoef je niet bij elk stoplicht te stoppen. Loop je ook meteen een betere tijd op je hardloopapp!

2. Er zijn weinig mensen

Nog een voordeel van weinig mensen op straat en weinig verkeer is dat je niet voelt alsof iedereen naar je kijkt. Zeker als je nog een beginner bent, kan je soms een beetje onzeker voelen op de manier waarop je loopt of eruitziet, maar loop je in het donker dan kan je gewoon lekker  je ding doen.

3. Je verlichte sportkleding heeft eindelijk een functie

Veel sportkleding komt in felle kleuren. In de zomer voel je dan misschien erg bekeken, maar nu ben jij de zon op straat. Daarnaast worden je reflecterende strepen ook verlicht. Geen auto of fietser die je niet zal opmerken.

4. Het helpt je concentratie

Omdat je zicht beperkt is, moet je goed om je heen kijken waar je je voeten neerzet en waar je bent. Hierdoor blijf je geconcentreerd op waar je mee bezig bent. Het is gewoon mindful running 2.0!

5. Het werkt ontspannend

De rustige voetpaden en je beperkte zicht elimineert veel van de prikkels die je overdag al te voorduren hebt. Overdag krijg je al genoeg prikkels binnen, maar ’s avonds of ’s ochtends vroeg is het lopen pure ontspanning geworden. Kan je heerlijk opladen om er weer goed tegen aan te kunnen! (bron)

Geen opmerkingen: