zondag 3 december 2006

's-Heerenberg 11e Montferlandrun 15 km - 1.00,47 min - 33e plaats 45+

Net over de helft van de wedstrijd (foto Gerrit Dijkslag)
Na de 3DnB loop in Aalten, de Zwitserloot Dak Run in Groesbeek, de Groot Ginkelseloop in Ede en de Dijkenloop in Beneden-Leeuwen was de Montferlandrun  mijn vijfde wedstrijd voor het Gelders Looppaspoort. Deze wedstrijd moest ik nog lopen om voor het eindklassement in aanmerking te komen. Ik had voor de wedstrijd uitgerekend dat ik rond het uur, over de 15 kilometer moest lopen, om nog 5e in het klassement te kunnen worden. In het jaar 2004 was ik 2e en in 2005 ben ik op de 7e plaats in het GLP geëindigd.

Na de doorkomst op de 5 km. in 19,24 min. kwam de beklimming van de Peeskesbult. Hier had ik het gevoel dat ik mijn sokken dubbel in mijn schoenen had zitten en het lopen ging dan ook steeds moeilijker. Er werd voor het eerst over de provinciale weg van Beek naar Zeddam gelopen en na de 10 km. (40,04) begon ik een blaar onder mijn rechtervoet te voelen. Na enkele lastige beklimmingen kwam ik in 1.00,47 min. over de eindstreep.

De 5e plaats in het Gelders Looppaspoort was goed voor een waardebon van PK van € 25,-. Het lopen ging vandaag moeilijk maar over de eindtijd was ik toch wel tevreden.




Geen opmerkingen: