zondag 2 september 2007

8e Maas- en Waalse Dijkenloop Beneden-Leeuwen 5 km – 17,48 – 12e Plaats

Dick Leseman, rechts naast mij lopend
Nadat de laatste wedstrijden iets wat mindere tijden had opgeleverd, had ik voor vandaag een tijd van tussen de 18,30 en 18,45 minuten in gedachten. Een tijd waar ik dan ook dik tevreden mee zou zijn. Maar het liep iets anders. Voor de wedstrijd heb ik nog even een praatje gemaakt met Dick Leseman, de nummer twee van het Gelders Looppaspoort klassement. Ik vond dat hij er nog afgetrainder uitzag dan voor de vakantie en de laatste weken verkeert hij dan ook in een blakende vorm. De vooruitzichten waren dus niet zo goed. 

Eenmaal in de wedstrijd ben ik bewust heel snel van start gegaan en op de dijk ging de eerste kilometer dan ook in 3,09 minuten. Ik schrok er eigenlijk van omdat het veel te snel voor mij is maar ik heb maar geprobeerd om dit door te zetten. Na deze eerste kilometer liep Dick langzaam bij mij weg en heb ik hem maar laten gaan, zonder hem helemaal uit het oog te verliezen. Over het tempo dat ik kon vasthouden was ik eigenlijk heel tevreden. 

Nadat we de dijk weer afliepen kwamen we op het minst leuke gedeelte van de Dijkenloop, een stukje parcours over het industrieterrein. De kilometer tijden gingen omhoog naar 3,33 – 3,39 en 3,51 minuten. De laatste 800 meter liepen we in een lang recht stuk weg naar de finish toe om uiteindelijk te eindigen in een prachtige tijd van 17,48 minuten, zo’n 18 seconden achter de schitterende tijd van Dick.


Geen opmerkingen: