zondag 18 januari 2009

Beek 1e Winterbosloop 5 km – 19,38 min – 3e Plaats M40

Ik ben bezig met de tweede en laatste ronde
Zaterdagmiddag gaf Tom aan dat hij graag mee wilde doen aan de 1e Winterbosloop in Beek en hij vroeg me of ik zin had om mee te gaan. Ik had er net een training van ruim 15 kilometer op zitten bij de recreantengroep van AVA’70 maar voor een wedstrijdje ben ik meestal wel te porren. Zo reden we vanmorgen om 8.15 uur weg uit Aalten en schreven we ons beide in voor de 5 kilometer.

Gelijk op het eerste rechte pad na de start staat de wind al tegen en ik probeer me een beetje te verschuilen in de rug van Jos Haagen. Even later neem ik het kopwerk van hem over en gaan we voor de eerste keer de befaamde bult op. Bovenaan slaan we linksaf en hier wordt het pad slecht en is het op sommige plaatsen erg modderig. De eerste ronde kom ik door in 9,40 minuten en ik moet dan toch binnen de twintig minuten kunnen blijven. In de tweede ronde loopt Jos iets bij me weg. Op de bult kan ik nog weer wat dichter bij hem komen maar als we weer op het slechte pad komen, laat ik toch teveel liggen om het hem nog moeilijk te maken. Als je daar ook niet goed kijkt heb je kans dat je tot je enkels in de modder zakt. Ruim binnen de 20 minuten kom ik over de finish. Gezien het parcours zit er vandaag voor mij niet meer in maar ik heb hier in het verleden ook al eens een minuut sneller gelopen. Voor het eindklassement kom ik niet in aanmerking omdat het vandaag waarschijnlijk de enigste keer is dat ik in Beek loop.

Tom legt dezelfde afstand af in een tijd van 23,41 minuten.

Uitslagen overige Aaltenaren en AVA’70 leden: 2 km. Mark te Brake 7,33 min – Tim te Brake 8,13 min – 5 km. Bjorn Demkes 20,14 min – Hans Lammers 26,12 min – Gerda Demkes 31,22 min – 10km. Harro Rijnsaardt 49,27 min.






Geen opmerkingen: