dinsdag 27 januari 2009

Trainingsloop in Varsseveld en Westendorp

Gerit Heersink
Tussen een vergadering en mijn werktijd door had ik nog enkele uurtjes over voor een langere duurloop in Varsseveld. Na overleg met Gerrit Heersink wilde hij wel een route in deze omgeving uitzetten. Gerrit heeft speciaal voor deze middag vrij genomen en hij vond het leuk om mij de mooie plekjes op zijn geboortegrond te laten zien. Ook kon hij veel dingen vertellen die voor mij totaal onbekend waren. Het was dan ook een fantastische middag met schitterend weer en voor Gerrit was het een feest van herkenning.

Onderweg hadden we het er samen over dat het best wel leuk is om bij toerbeurt iemand te vragen die bijvoorbeeld één keer per maand de zaterdagmiddag route wil uitzetten bij een training van onze atletiekvereniging. Je loopt dan in een voor hem of haar bekend gebied, in een straal van zo’n 15 kilometer rondom Aalten. Je traint dan nog eens ergens anders en het scheelt de trainers weer het nodige denkwerk. Je kunt dan ook heel wat jaren vullen met zo’n leuk zaterdagmiddag loopje.

De route die we vanmiddag gelopen hebben was als volgt: Houtdreef, Zaagmolenpad, Aaltenseweg, Staton, langs het voetbalveld, richting Dijkman en Lammers naar Idinkweg(priveweg), bij boerderij het Nibbelink het Idinkbos in. Koningsweg, Nibbelinklaan, Terborgseweg, Toldijk, geheim paadje, Veldkamperstraat, Kersendijk. In Westendorp linksaf net voor cafe de Vos, na 300 meter rechtsaf onverhard pad tot aan Stubbelerweg, linksaf, rechtsaf Zweerinkdijk, volgen tot aan de Slingebeek, langs beek richting Varsseveld, bij stuw oversteken, Oostelijke Noorderbroekweg, via bos richting viaduct(Varus beeld), Smoddedijk, Tuitstraat, binnendoor Varsseveld in en weer richting Houtdreef.

De totale lengte was ongeveer 17 kilometer en de foto’s spreken voor zich, we hebben links en rechts ook nog de handen uit de mouwen gestoken.

Voor enkele foto’s klik op de link

foto’s

Even bijkomen van alle inspanningen

Geen opmerkingen: