vrijdag 26 september 2014

Eerste Posbankloop cross-duathlon vol en uitverkocht

Twee honderd deelnemers hebben zich verzekerd van een startbewijs voor deze eerste editie
De eerste editie van de Posbankloop Cross-Duathlon vindt op zaterdag 27 september plaats. Hierbij is het evenement is gelijk helemaal uitverkocht. Twee honderd deelnemers hebben zich verzekerd van een startbewijs voor deze eerste editie. Vanaf camping Beekhuizen zal er om 10:30 uur worden gestart met de Cross-Duathlon over een afstand van 6km hardlopen, 18km mountainbiken en afsluitend nog eens 3km hardlopen. Het laagdrempelige evenement, waar met name recreatieve atleten aan meedoen kent direct een sterk deelnemersveld met deelname uit het gehele land.
Organisator Carlos Baltus: “We zijn erg blij dat er zoveel animo is voor deze try-out ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Stichting Posbankloop. Mooi om te zien dat er sporters vanuit alle windstreken zich hebben aangemeld om deel te nemen. Gelukkig zijn er ook vele vrijwilligers bereid gevonden om alles in goede banen te gaan leiden. Zonder vrijwilligers is het niet mogelijk om een dergelijk evenement te organiseren in de bossen rondom de Emma Piramide.”
De Posbankloop Cross-Duathlon staat garant voor één van de uitdagendste crossduathlon wedstrijden van Nederland. De atleten zullen hierbij het terrein rondom Landgoed en Kasteel Rosendael, Emma Pyramide en het Rozendaalse Veld aandoen. Met het sterke deelnemersveld beloofd het een ochtend te worden vol spanning en sensatie. Topfavorieten voor de overwinning zijn Arie de Jong (o.a. 3e NK Crosstriathlon 2014), Hendrik Venema (3e NK Crossduathlon 2013) en de Belg Chis Maes. Frank Schotman, Mark Hamersma en Diederik Scheltinga zullen zich ook in de strijd mengen. Bij de vrouwen is het vizier gericht op de regerend nationaal kampioen Linda van Vliet. Jony Heerink en Ingrid Tempert zullen proberen het haar lastig te maken

Geen opmerkingen: