zaterdag 1 juni 2019

Lopersvereniging Groenlo gaat naar Noorder Rondrit in Groningen

Maria Weenink en Nicole Hoffman, de twee vrouwen uit het team van twaalf hardlopers die naar het noorden afreizen voor de estafettewedstrijd
‘Iedereen wil knallen in Noorder Rondrit'

Hardlopers van de Lopersvereniging Groenlo (LVG) zoeken regelmatig nieuwe uitdagingen om voor te trainen. Dit keer doet een groep van twaalf hardlopers mee aan de 156 kilometer lange Noorder Rondrit. Dit is een estafetteloop parallel aan de route van deze bekende schaatstocht in Groningen.

(door Eveline Zuurbier)

OOST GELRE - Twee jaar geleden deed een grotere groep van de Lopersvereniging Groenlo nog mee aan de 420 kilometer lange estafetteloop 'Den Helder-Maastricht' waar ze de beste werden en nu kiezen ze voor 'de mooiste stukjes door de Maren in Groningen', vertellen Nicolle Hoffman en Maria Weenink. Zij zijn de twee dames in de ploeg die in de vroege nacht van zaterdag 1 juni afreist naar het hoge noorden. De start- en finish zijn in Slochteren.

"We laten ons verrassen. De route is van oudsher na de Elfstedentocht de zwaarste schaatstocht in Nederland. We lopen een stuk van bijna een kilometer over een houten vlonder door het moeras. Onze hoop voor dat moment is dat wij dan lopen en niet op de fiets zitten. Dat lijkt ons een enge gedachte."

De Noorder Rondrit wordt voor het eerst in de vorm van een estafetteloop gehouden. Dat betekent voor de ploeg van LVG dat zij zich opdelen in twee teams waarvan na elke 12 kilometer er één een kilometer hardloopt, twee fietsen met de drie in het meerijdend busje afwisselen. "Een prettige bijkomstigheid is dat de twee fietsen elektrisch én voor ons gesponsord zijn. Je kan op de fiets de loper dan ver voor blijven, genoeg tijd van afstappen hebben en zonder snelheid te verliezen de fiets overdragen aan de loper. Ons doel is om een goede prestatie neer te zetten. Iedereen heeft zijn eigen doel om mee te doen. De gezelligheid staat voorop. Wat we van elkaar weten is dat iedereen wil knallen: we gaan niet zeggen 'we doen het rustig aan'."

De schatting is dat ze er elf tot twaalf uur over zullen doen. "Het wordt best zwaar. Je moet 26 keer vanuit stilstaan aanzetten voor de kilometer. Daar sluipt de vermoeidheid in." (bron)

Geen opmerkingen: