dinsdag 25 juni 2019

Aankondiging van de 6e Schützenfestlauf in Ellewick(D)

De start in 2018
Op zaterdag 6 juli is, na vijf zeer succesvolle jaren, de Schützenfestlauf weer het begin van de Ellewicker festival weekend. De Schützenfestlauf heeft zich gevestigd op de lokale wedstrijdkalender vanwege de familiaire sfeer en de uitstekende organisatie. Een race voor kleine en grote atleten. Vorig jaar trok de vijfde editie rond de 400 deelnemers aan de start van de vier loopafstanden.

Op 14.30 uur valt het startschot wanneer de "kleintjes" hun mini marathon ronde van 421 meter gaan afleggen. Ze zullen allemaal een finishmedaille en een kleine verrassing van de Volksbank Gronau/Ahaus krijgen. Hier telt de Olympische gedachte "Meedoen is belangrijker dan winnen" en vaak begeleiden de ouders hun kinderen. Vanaf 14:50 uur gaan de pupillen op de 1.5 kilometer van start. De prijsuitreiking van de jeugdwedstrijden is direct na de race.


Vanaf 15.45 uur staan de volwassenen in de picture. Het begint met de belangrijkste run van 10 kilometer. In totaal moeten 4 rondes van 2,5 kilometer worden afgelegd op een officieel gemeten parcours. De 5 kilometer lopers moeten 2 ronden door het prachtig versierde dorpje van Ellewick. De deelnemers zullen worden ondersteund door de vele toeschouwers en de dj's zorgen voor het muzikale gedeelte.

Bij start en finish op de speelplaats van de school in Ellewick zijn naast drank- en eetstands ook een gratis Soccer Ei voor de kleine kinderen. Kortom op 6 juli is iedereen een graag geziene gast in Ellewick, of als een loper of als toeschouwer.

Programma en kosten zaterdag 6 juli:
14.50 uur: 1.5 kilometer - 3 euro
15.45 uur: 10 kilometer - 6 euro 
17.05 uur:   5 kilometer - 6 euro 

Klik voor meer informatie op onderstaande links

inschrijven

deelnemers

site organisatie
De flyer van de 6e Ellewicker Schützenfestlauf

Geen opmerkingen: