zondag 30 juni 2019

Cindy Brusse aan de start bij triatlons in Bredevoort en Holten

Cindy Brusse, 1e dame overall in Holten
De afgelopen 2 weken deed ik mee aan 2 triatlons. Op 23 juni stond de achtste van triatlon Aalten op het programma. De omstandigheden waren heerlijk, maar het lijf niet fit. 2 dagen ervoor brak een snotter-hoest-virus op de luchtwegen door. Die 2 dagen voelde ik me lamlendig en droopie. Zelfs op mijn werk vonden ze me er een beetje sneu uitzien. Die dagen moest ik ook echt niet aan enige vorm van lichaamsbeweging denken en dat deed ik dus ook niet. Hopende dat deze rust als goede voorbereiding zou dienen en op de wedstrijddag en dat alle snottebellen en zeehondactiviteiten als sneeuw voor de zon verdwenen zouden zijn, startte ik vol goede moed op de achtste triatlon. Het zwemmen vond ik nog best goed gaan, maar bij de eerste paar honderd meter op de fiets had ik al zere bovenbenen, een rare gewaarwording. Leek wel verzuring, maar ik was pas net begonnen?? De gehele 21 km werd het er niet beter op en het resulteerde in enorme pruttijd op de fiets. Daarna het looponderdeel wat ook niet optimaal verliep, maar het voelde wel beter dan dat getob op de fiets. Het resulteerde toch nog in een derde plek overall, maar in een tijd die 3 minuten langzamer was, dan die ik in de planning had.

Dan 6 dagen later was er de olympische afstand triatlon van Holten, een afstand meer dan 2x zo lang..... Ik heb overwogen om deze wedstrijd te laten schieten, maar in de loop van de week knapte het gehoest toch langzaam op en de nacht voor Holten had ik zowaar goed geslapen. Dus op zaterdag 29 juni ging ik gezellig op pad naar de wedstrijd met collega Marjan Doppen , die haar allereerste triatlon ging doen. Marjan had de dag ervoor een nieuw zwembrilletje gekregen bij het afscheidscadeau van het werk en die ging ze gebruiken in de wedstrijd. Ook had ze die avond een mooi triatlonpakje aangeschaft. Van een startnummerband had ze nog nooit gehoord, dus die kreeg ze van mij te leen. Ten behoeve van het fietsen had ze bijna alles op orde, behalve een sportieve bril. Ook die had ze mogen lenen, maar ze verkoos haar modieuze bril, die niet misstaat bij een vrolijk zomerjurkje. Nu zul je denken, wat moet dat worden? maar ik zag Marjan zeker als een geduchte concurrente! Een week nadat ze in april een racefiets had aangeschaft kon ze makkelijk in mijn wiel blijven zitten en hield het tempo op kop even hoog. Daarbij liep ze 8 maanden geleden de marathontijd in 3.11 en dat zegt natuurlijk genoeg over het talent dat ze heeft.

Het zwemmen ging me prima af en met een tijd van 22.25 stond ik als 2e dame weer op de kant. Ik verwachte dat Marjan er met slechts een paar maanden zwemervaring zeker 30 minuten over zou doen. Maar....het werden er 27 min! Ook hierin bleek ze over talent te beschikken. Tijdens het fietsen reed ik naar de 1e plek en gelukkig had ik nu geen zere bovenbenen. Na ongeveer 25 km werd ik ingehaald door Jorinde van der Laan, die haar fiets ongeveer 1 minuut eerder dan mij in het parc fermee stalde. Ik ging in de achtervolging en zag dat ik snel op Jorinde inliep en ging er na 2km voorbij. En toen dacht ik weer aan Marjan, want die zou er met lopen flink het gas op hebben en met haar 39 minuten op 10 km eerder dit jaar had ze een 3 minuten snellere tijd neergezet als ik. Het werd dus een kwestie van flink door blijven lopen in het tropische-boven-de-30-graden-zonnige-weertje, blijven koelen met water en vooral geen kramp krijgen. Door al het water liep ik met zompige schoenen rond, maar het lukte om 4 stabiele rondjes af te werken en als 1e dame overall de finish te bereiken! Een kleine 4 minuten later was daar ook Marjan, die het gat met een minuut verkleind had en als 3e overall over de finish kwam! Een ware superprestatie voor een 1e triatlon!

De komende weken staan er even geen triatlons op het programma, pas in augustus pak ik de draad weer op. Nu eerst even lekker herstellen en daarna weer de trainingen oppakken.

Cindy Brusse

Geen opmerkingen: