zaterdag 18 december 2021

Verslag, uitslagen en foto's van de 40e DEO loop in Borculo

Bianca Piek, de 12.7 kilometer netjes onder het uur
Jubileum editie OVM DEO loop groot succes

Afgelopen zaterdag stond voor de 40ste keer de DEO loop op de agenda. De organisatie was blij dat de loop dit jaar wel kon plaats vinden, vorig jaar kon de loop niet door gaan i.v.m. de strenge corona maatregelen van toen. Daarom vond de 40ste editie niet in 2020 plaats, maar in 2021. Speciaal voor dit jubileum was er een extra afstand aan het programma toegevoegd. De 40 kilometer trailrun.

Gerrit Mengerink van Nieuws uit Berkelland ging zaterdag een kijkje nemen en sprak met Bas Dibbelink, die inmiddels de DEO loop 15 jaar organiseert. Met hem sprak Gerrit over het toen en nu van de loop.

Michel Besseling winnaar 40 km. Woest-trailrun

Michel Besseling uit Amersfoort is winnaar geworden van de 40 km. trailrun tijdens de jubileumeditie van de OVM DEO loop 2021. Met een tijd van 03:10:02 bleef hij Dave Pauelsen en Melvin van der Vloet (beide uit Enschede) voor.

Dit jaar was er de mogelijkheid om mee te doen aan een trailrun van maar liefst 40 kilometer. Deze afstand is een symbolische verwijzing naar de 40e editie van de OVM-DEO loop. Maar liefst 28 deelnemers hadden zich ingeschreven voor de ‘bijna marathon’ afstand. De route op GPX voerde je door de bossen en weides van de Achterhoek, de route was schitterend en liet al het moois zien dat de Achterhoek te bieden heeft.

Rennen met Rupo tijdens kidsrun

Speciaal voor de 1,5 km. kidsrun wist de organisatie van de OVM DEO loop de snelste mascotte van het Noorderlijk halfrond te strikken. De hond RUPO uit Ruurlo liep zeer fanatiek mee met de eerste meters en zwaaide de deelnemers allemaal uit. Na afloop bij de finish overhandigde RUPO alle deelnemers een fraaie medaille als aandenken!

Klik op de links voor de uitslagen en foto's

uitslagen

foto's Ronald Schepers

foto's Jaime Lebbink

site organisatie

Linda Stronks, Marion Doornink en Maurice Magis zijn aan de finish van de 40 kilometer Trail run

Geen opmerkingen: