zaterdag 4 december 2021

Aankondiging van de Aaltense Zevenbultenloop!

Het hoogteprofiel van de Zevenbultenloop (even op het logo klikken voor een groter beeld)


Dan maar de Zevenbultenloop:


Hardloopvrienden, het is weer zover. De ene na de andere hardloopwedstrijd wordt weer geannuleerd. De 4e editie van de Boekeldercross, de Keiloop, de Kramprun, de Monfertland Run…ze gaan allemaal niet door. Als je een marathon hebt gelopen moet je, na een periode van herstel, je motivatie weer zien te vinden om weer een eindje te gaan rennen. Wat is er dan fijner om je te kunnen richten op allerlei mooie hardloopevenementen in het najaar. Niet dus…


Toen ik hoorde dat de Zevenheuvelloop ook niet doorging, brak er wat. “Maar nu is het afgelopen met dit ge-ouwehoer. Dan moeten we maar zelf weer wat verzinnen!” Het eerste dat ik gedaan heb, is het succes-organisatie-comité van de Aprils Prachtige Prijzenloop benaderen. Dit organisatieteam heeft immers bewezen om zo maar uit het niets een prachtig hardloopevent op de benen te zetten. Dus dat moet nog een keer weer lukken!


Voor 7 heuvels hoeven we niet naar Nijmegen of naar het Monfertland, die hebben we hier ook wel. We hebben een mooie route uitgezet van 15 km, over 7 heuveltoppen van Aalten en omgeving. Om de feestdagen een beetje sportief door te komen, mag je de route rennen tussen 19 en 31 december. Dit mag in 1x, maar het mag ook in bijvoorbeeld 3 stukken van 5 km. De tijd geef je aan ons door, wij maken het klassement op en op eindjaarsdag worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De nummers 1, 7 en de 7e van onderen wint een prachtig T-shirtje met zevenbultenloop-logo. Een unicum in de hardloopwereld!


We hebben er natuurlijk wel een uitdaging in gebouwd. 15 km is best lang, dus dat kan iedereen niet aan één stuk hardlopen. Geen punt, het mag ook in 3x. Dit kost je wel tijd!


Ik zal het uitleggen aan de hand van mijn tijden die ik tijdens de APP heb gelopen. De 5 km liep ik in 21.31 minuten. Over de 15 km deed ik 1.07,56. Als ik 3 x 21.31 zou doorgeven, kom ik op een tijd van 1.04,33. Een dikke 3 minuten vlotter dus. Nu ben ik zelf nogal een inkakker op het eind, dus mijn tijden zijn niet helemaal representatief. Om dit vertekende beeld te corrigeren, krijgt de 3 x 5 loper 45 seconden per poging bij zijn of haar eindtijd opgeteld. Dus als ik 3 x 23 min. doorgeef aan Bart (ik mis nog wat snelheid na mijn marathon…) dat zet Bart 3 x 23 + 0,45 + 0,45 +0,45 = 1.11,15 in het klassement.


Je mag ‘em ook in 2x lopen, bijvoorbeeld eerst 5 km en een week later 10 km. Ook hier komt er dan per poging 45 seconden bij op je eindtijd. Dus als ik 23 min op de 5 km en 46 min op de 10 km zou lopen, zet Bart deze tijd in het klassement: 23 + 46 + 0,45 + 0,45 = 1.10.30. En zo kun je een inschatting maken op welke manier je het beste kunt presteren. Leuk toch? Maar zo krijgen de helden die de 15 km aan één stuk lopen ook de waardering die ze verdienen.


Voor de hele actieven: je mag ook eerst een 15 km doorgeven en dan vervolgens een poging doen of je deze tijd in etappes kunt verbeteren, rekening houdend met de extra tijd. Kiek moar ens!


Als je hard aan het rennen bent, kun je natuurlijk niet goed op de route letten. We organiseren daarom 2 verkenningslopen. De eerste verkenningsloop is zondagmorgen 12 december om 9.00 uur op de Markt. De tweede gelegenheid om de route te verkennen is zondagmorgen 19 december om 9.00 uur. Geert en / of ik loop dan mee als wegkapitein. 


Via Afstandmeten hebben we deze route gemaakt. Via deze link kun je de route alvast bekijken. In de aanloop naar de Zevenbultenloop zullen we route ook nog even helemaal uitschrijven.


De Zevenbultenloop op een rijtje:


*De Zevenbultenloop van 15 km kan gelopen worden tussen 19 en 31 december 2021;


*De gelopen tijden kunnen doorgegeven worden via deze site, via info@rinketerhaararchitectuur.nl of per WhatsApp naar 06 12939680 (Rinke);


*Je mag de loop in maximaal 3 stukken lopen; per poging wordt er 45 seconden bij op de tijd gezet;


*Je mag ook 2 pogingen doorgeven: aan 1 stuk of in 2 of 3 stukken; de beste tijd wordt opgenomen in het klassement;


*Je houdt je tijd bij via je mobiel of sporthorloge. Je mag de tijd doormailen of appen, maar je mag ook een printscreen sturen;


*De laatste tijd moet voor 31 december 12.00 uur doorgegeven worden;


*Het eindklassement wordt opgemaakt op oudejaarsdag; de nummers 1, 7 en de 7e van onderen ontvangt een Zevenbultenloop T-shirt; dit geldt voor de dames als voor de heren!


*Verkenningsloop: zondagmorgen 12 december om 9.00 uur, Markt Aalten, o.l.v. Rinke;


*Verkenningsloop: zondagmorgen 19 december om 9.00 uur, Markt Aalten, o.l.v. Geert en Rinke; Een snelle groep (Rinke) met kilometertijden tussen de 5.30 en 6.00 minuten en een iets langzamer groep (Geert) met kilometertijden tussen de 6.00 en 6.30 minuten.


*Iedereen kan weer mee doen, lid of geen lid van AVA'70 maakt dus niets uit. Wil je mee doen, geef je dan even op.


Het komt zo uit dat we deze loop rond de feestdagen gaan organiseren. Als Avajanen dragen we Het Glazen Huis een warm hart toe. De etappe-run in 2012 van Aalten naar Enschede om een duftige cheque te overhandigen staat ons nog helder op het netvlies. Wat een mooie dag was dat! Het meedoen aan de Zevenbultenloop is natuurlijk gratis. We zouden het wel prachtig vinden als je eventueel een bijdrage wilt geven aan Serious Request, zo kunnen we samen weer een mooi bedrag bij elkaar rennen! In een later stuksken zal ik hier even wat nadere aandacht aan schenken.


Hardloopvrienden, we moeten zelf de slingers ophangen in deze bijzondere tijden! Hopelijk doen jullie weer gezellig mee. Dan he’w weer wat te proaten met de Feestdagen. Wij hebben er weer zin aan!


Sportieve groet,

Zevenbultenloopcomité,


Bart Wesselink, Geert Wevers en Rinke ter Haar


Deelnemers aan de Aaltense Zevenbultenloop:

1.Rinke ter Haar 2.Geert Wevers 3.Bart Wesselink, 4.Luuk te Brake, 5.Erwin Wamelink, 6.Katja Demkes, 7.Rudi Meinen, 8.Cindy Brusse, 9.Wouter Raben, 10.Ingrid van Zolingen, 11.Andre Bruil, 12.Hans te Lindert, 13.Maarten ten Barge, 14.Theo Stronks, 15.Herman te Lindert, 16.Roel Verwer, 17.Hans Monasso, 18.Marco van Rijs, 19.Romy van Rijs, 20.Wesley van Rijs, 21.Gabrielle Bruil, 22.Frank Roos, 23.Gerjo Wevers, 24.Robin Assink, 25.Judith Vos, 26.Hedi ter Haar-Ormel, 27.Myrthe Mulder, 28.Simon Stronks, 29.Duco Stronks, 30.Tom van Beusekom, 31.Arno Derksen, 32.Andre Balke, 33.Eva ter Haar, 34.Evelien Hillen, 35.Wim Rensing, 36.Gido Kraaienbrink, 37.Henk ter Beest, 38.Henkjan Wieberdink, 39.Gerben Duenk, 40.Yannick Hoornenborg, 41.Patrick Weijers, 42.Bart Koskamp, 43.Matthijs Boom, 44.Inez Balke, 45.Tonny Baten, 46.Herald Luiten, 47.Rob van der Donk, 48.Denise van der Donk, 49.Jorick Westerveld, 50.Mitchel Somsen, 51.Joran Luiten, 52.Hermen van Eerden, 53.Geraldien Ormel, 54.Luka ter Haar, 55.Renate Gierkink, 56.Jan Rademaker, 57.Dion Rouwhorst, 58.Paula Verwaaijen, 59.Wesley Huning, 60.Pascal Veldboom, 61.Joost te Paske, 62.Esmée Jansen, 63.Gerdy Hoornenborg, 64.Jeroen Brockötter. 65.Michiel Makkink, 66.Ilse Luijmes, 67.Famke Damen, 68.Kjeld van Huet, 69.Lotte van Eerden, 70.Pieter-Bas Rijnsaardt, 71.Carolien ter Maat, 72.Benny Westerveld, 73.Han Lammers, 74.Arjan ter Maat, 75.Gerben Heinen, 76.Jelle Hubers, 77.Jos van Beusekom, 78.Leon Jentink, 79.Arjan Schreurs, 80.Hanny Rensink, 81.Kristel Wolterink, 82.Sonja Eeftink, 83.Marianne te Barge

22 opmerkingen:

Katja zei

Ik doe ook mee

Hans te Lindert zei

Prachtig 👍🏼 Ik doe ook mee!

Cindy zei

Ik doe mee!

theo stronks zei

Ik doe mee,leuk initiatief.

Maarten ten Barge zei

Ik doe mee!

Roel Verwer zei

Mooi initiatief! Ik doe graag mee.

Hans Monasso zei

Prachtig initiatief. Hulde! Ik doe ook mee.

Marco (Barlo) zei

Ik doe ook mee

Marco (Barlo) zei

Romy en Wesley ook...

Gabrielle zei

Ik doe mee

Duco stronks zei

Simon & ik (duco) stronks doen mee 👍🏽

Tonny Baten zei

Ik doe ook mee

Denise Eskes zei

Wij doen ook mee; rob en denise van der Donk

Jan Rademaker zei

Mooi initiatief en ik doe graag mee.

Dion R. zei

Ik doe ook mee

Joost te Paske zei

wij willen ook graag meedoen. Joost te Paske & Esmée Jansen

Unknown zei

Goed initiatief weer! Ik doe graag mee.
Jeroen Brockötter.

Michiel Makkink zei

Wederom mooi initiatief!! Ik doe graag weer mee

pieterbas99 zei

Top idee! Lotte van Eerden en Pieter-Bas Rijnsaardt mogen ook op de lijst :)

Anoniem zei

Benny Westerveld, Han Lammers en Arjan ter Maat doen ook mee.

Gerben Heinen zei

Goed plan, ik doe mee!

Paula Verwaaijen zei

Ik mag Jos van Beusekom ook opgeven