zondag 12 december 2021

De Barg gaat tol heffen tijdens de Zevenbultenloop

Peter en Mats Ligterink hadden de primeur, ze mochten als 1e tol betalen......

Toen wij het parcours van de Zevenbultenloop onder ogen kregen waren wij erg verrast. Het is natuurlijk weer een fantastisch mooi evenement. Alleen is wat ons betreft het succes van April’s Prachtige Prijzenloop afgelopen jaar, Rinke een beetje naar het hoofd gestegen. Wij zagen namelijk dat de route van de Zevenbultenloop voor een groot gedeelte over het parcours van de Bar(g)loop gaat. Dat kunnen wij ons op zich nog wel voorstellen, het is immers een prachtig stuk, er is alleen tot onze grote ergernis op geen enkele manier contact opgenomen met ons als organisatie van dit topevenement.

Een reactie vanuit de groep was dan ook: Wat mien betreft lup den Rinke 100 keer de Beeklaan an op, moar van de Nijhofsbulte blief i’j af!

Het gaat om precies te zijn om het volgende stuk: vanaf de Ligterinkweg (bi’j Kobus in het gat) ga je LA, de Neethweg aan in, daarna RA door het Nijhofslaantje en vervolgens RA de Nijhofsweg aan op tot boven aan de bult.

Het ergste van alles is nog wel dat Barg-lid Bart Wesselink zich, zonder te melden, heeft aangesloten bij de organisatie van Geert en Rinke. Bart (inmiddels uit de app-groep verwijderd en de laatste twee verjaardagen ook niet meer van de partij) was zich van geen kwaad bewust. Hij had geen idee hoe het parcours liep, hij moest alleen van Rinke stand-by staan en zo snel mogelijk alle uitslagen verwerken en aan Geert door geven. Maar dit geloven wij niet helemaal en denken dat hij dit doet om zichzelf nog populairder te maken onder de hardlopers.

Maar goed wij zijn ook weer de moeilijkste niet en willen dit hardloopfeestje natuurlijk niet verpesten. We kunnen alleen de organisatie niet ongestraft haar gang laten gaan. Dus daarom hebben we na kort overleg besloten dat we tol gaan heffen: een symbolisch bedrag van 0,007cent per meter. Het door ter Haar gekaapte parcours heeft een lengte van 1.63km, dus een totaalbedrag van € 11.41 per deelnemer. Dit is misschien wat aan de forse kant, maar daarvoor moet je niet bij ons zijn.. Wij hebben als Barg een blokkenschema opgesteld zodat er tussen 19 en 31 december altijd 2 man bij het tolhuis aanwezig zijn om dit geld te innen. Rest ons alleen nog de hardlopers heel veel succes te wensen en vooral te genieten van de 1.63km.

Groeten De Barg

Oja, Rinke wij gaan er vanuit dat je oudejaarsavond nog wel een plekje voor Bart vrij hebt.

Geen opmerkingen: