zaterdag 4 december 2021

De Zevenbultenloop - routebeschrijving

Zondagmorgen 7.30 uur is de eerste verkenning voor de liefhebber!

De Zevenbultenloop is inmiddels het gesprek van de dag! Leuk dat er weer zo veel hardlopers meedoen, inmiddels hebben zich al 54 atleten opgegeven! De loop is ook goed te wandelen of te fietsen, dus als je tijd en zin hebt, zou je ‘em al eens kunnen verkennen. Ik heb de route hieronder helemaal uitgeschreven voor de liefhebber.

 

Uiteraard ga ik van deze route ook een strava-segment maken. Ook van de 1e 5 km, van de 2e 5 km en van de laatste 5 km maak ik segmenten. Dus dat wordt een competitie in een competitie in een competitie. Uniek in de hardloopwereld! Aanstaande zondagmorgen ga ik de route zelf lopen. Als er vroege vogels zijn die mee willen: bij deze van harte uitgenodigd! Ik vertrek om 7.30 uur op de Markt.

 

Via deze link kun je de route alvast bekijken. Hier volgt de beschrijving (RA = rechtsaf; LA = linksaf; RD = rechtdoor).

 

1. Start: op de stoep van het gemeentehuis.

2. RA de Kostersbulte af - LA de Landstraat in – RA Hogestraat op – doorlopen tot aan de Beeklaan.

3. RA de Beeklaan op (bult 1), tot de Varsseveldsestraatweg.

4. LA Varsseveldsestraatweg tot de Ringweg – Ringweg oversteken en RA de Gesinkbult op (bult 2).

5. Doorrennen tot de Romienendiek – LA Romienendiek tot zandpad Sledevoort – RA zandpad in tot Welinkweg.

6. RA Welinkweg op (bult 3) – Welinkweg wordt Bruninkweg – LA Barloseweg op – doorrennen tot Meinenweg.

7. RA Meinenweg op. Net voor de loopstal van Meinenweg 6 heb je het 5 km punt bereikt!

8. Meinenweg doorlopen tot School-Esweg. LA dit zandpad in – doorlopen tot Markerinkdijk – RD naar de Ligterinkweg. Het stuk Meinenweg – School-Esweg – Ligterinkweg is bult 4. Vals plat dus!

9. Als je over het boerenerf van Ligterinkweg 6 gerend hebt ga je LA de Neethweg in, ook een zandpad – doorrennen tot pannenkoekenboerderij De Neeth – voor het bushokje langs RA het zandpad op – doorlopen tot de Nijhofsweg.

10. RA de Nijhofsweg op (bult 5). Zet ‘em op, dit is een smerige!

11. Nijhofsweg doorlopen tot aan café De Domme Aanleg.

12. Hamelandroute oversteken – direct RA Bolwerkweg op. Net voorbij huisnummer 26 (aan de linkerkant van de weg) zit je op de 10 km!

13. Bolwerkweg doorlopen tot de Tolhuisweg. Dit is een taai stuk van zo’n 1,5 km, het gaat hier op en af. Hier pak je bult 6.

14. RA Tolhuisweg in – doorrennen tot Schulenkampweg - RA Schulenkampweg in tot de Hamelandroute – Hamelandroute oversteken – Pöppinkpad op.

15. LA Pöppinkpad vervolgen – Pöppinkpad wordt Bijnenweg – Bijnenweg vervolgen tot de Bokkelderweg.

16. LA Bokkelderweg in – Ringweg oversteken – Damstraat in. Lekker even de beentjes losgooien tot aan de Oosterkerkstraat, bult 7.

17. RA de Oosterkerkstraat op tot aan de ouwe Chinees – LA de Landstraat in – eindsprintje tot Messink & Prinsen.

18. LA Bredevoortsestraatweg op – direct RA de Markt op.

19. Stoep voor het gemeentehuis aantikken – klaar! Klasse gelopen!

 

In de routebeschrijving heb ik de 5 km en de 10 km punten aangegeven. Voor degene die de Zevenbultenloop in 3 x 5 km willen lopen is dit handig. Voor de fanatiekelingen: je kunt natuurlijk de route eerst in 1x lopen en een strakke tijd neerzetten. Vervolgens kun je je eigen tijd aanvallen door ‘em in 2x of 3x te lopen. Houd wel rekening met een tijdstraf van 45 sec per keer. Maar hier zit dus een leuke uitdaging in, vooral voor degene die liever op de 5 dan op de 15 km knalt. En gelukkig hebben Bart: Bart is een meester in het invoeren en bijhouden van de tijden, dus kom maar doorrrrr!

 

Zoals gezegd ga ik zondagmorgen (28 november) de route al lopen voor een dubbele check. Wie mee wil is van harte welkom, de start is om 7.30 uur op de Markt!


Klik hier voor meer informatie en de deelnemerslijst!

 

Sportieve groet,

 

Rinke

 

Zevenbultenloopcomité

Bart Wesselink, Geert Wevers en Rinke ter Haar

Geen opmerkingen: