zaterdag 9 juni 2007

Rijssen 19e Rijsserbergloop 5 km – 18,18 min – 4e Plaats 45+

We zijn net van de atletiekbaan af
Rond de middag ben ik samen met Gerrit Heersink en Henrie Drenthel naar Rijssen vertrokken om deel te nemen aan de 5 kilometer van de Rijsserbergloop. Het parcours was ten opzichte van de voorgaande jaren iets aangepast doordat het nu helemaal over de Rijsserberg heen loopt en deze dus ook van de achterkant beklommen moest worden. Op deze sfeervolle loop ben ik net als vorige week weer iets behoudener gestart. Na een ronde van 400 meter op de baan, gingen we de weg op.

Nadat ik de 3 km. in 11,02 min. had afgelegd begon het moeilijkste gedeelte van het parcours, de beklimming van de Rijsserberg. Toch kon ik hier lekker in mijn ritme blijven lopen en de laatste dalende km. richting sportpark "De Koerbelt" nog weer wat versnellen. De eindtijd was zelfs nog beter dan vorig jaar. Op deze sterk bezette loop waar meer dan 50 lopers een tijd van onder de twintig minuten liepen ontvingen we als herinnering een prachtig hemdje dat met deze weersomstandigheden goed van pas komt.

Ook Gerrit Heersink (20,35 min-13e plaats/40+) en Henrie Drenthel (21,24 min-15e plaats/40+) waren met hun tijd zeer tevreden.


Geen opmerkingen: