vrijdag 28 maart 2008

Moordzaak hardloper Alex Wiegmink heropend door het programma het Zesde Zintuig

Het Zesde Zintuig gaat de kwart-finales in. De afgelopen weken zagen we telkens vier kandidaten het tegen elkaar opnemen in de zoektocht naar paranormaal talent. Nu het kaf van het koren is gescheiden, is het tijd om de volgende krachtmeting aan te gaan. Hoewel, tussen het kaf zat ook het nodige talent. Een afvaller uit de vierde aflevering wist zelfs zoveel gedetailleerde informatie te geven over de Postbank-moord, dat de politie een nieuw onderzoek is gestart.


In 2003 ging Alex Wiegmink een stukje joggen door het bos. Niets bijzonders, dat deed hij wel vaker. Alleen kwam hij nooit meer terug van het joggen. Nog dezelfde dag is zijn lichaam honderden kilometers verderop teruggevonden.

De vier kandidaten van Het Zesde Zintuig kwamen vorige week allemaal met eenzelfde verhaal. Alex zou worden lastiggevallen om wat geld, dat hij niet op zak had. Vervolgens kwam er een tweede (of derde) persoon bij die hem dodelijk verwondde. Het was zodoende geen moord met voorbedachte rade. Vervolgens is het lichaam in een achterbak vervoerd en verderop gedumpt.

Misdaad-verslaggever John van den Heuvel vertelde gisteren in RTL Boulevard dat één kandidaat heel wat wist te vertellen nadat de camera’s waren uitgegaan. Ze noemde mogelijke daders met naam de toenaam, beschreef uitvoerig de daad, het motief, de route en de leefomgeving van de daders. Niet vaak gebeurt het, dat aan de hand van informatie van een paranormaal iemand, de politie nieuw onderzoek uitvoert.

Een mooie opsteker dus voor Het Zesde Zintuig. Daar zijn nu nog 8 kandidaten in de race om te worden uitgeroepen tot beste paranormaal begaafd persoon.

Geen opmerkingen: