zondag 1 februari 2009

31 januari en 1 februari 2009 Sportief weekendje uit

AVA’70 atleet Gerrit Dijkslag met vitrage om gesignaleerd in het nachtleven van Bergen op Zoom! 
Ieder jaar gaan we in de familie met de heren een weekendje uit. Dit doen we al vanaf 1996 en altijd word er een sportief evenement aan deze dagen gekoppeld. We zijn zelf dan nooit actief bezig en de hardloopschoenen worden dan ook thuis gelaten. Zo hebben we in het verleden al verschillende wielren- en voetbalwedstrijden bezocht maar ook bij de TT in Assen, het schaatsen in Heerenveen, de Marathon in Amsterdam en bij de Davis Cup tennis in Leiden zijn we geweest.

Dit jaar stond het Wereldkampioenschap Veldrijden in Hoogerheide op het programma. Op de zaterdag fietsten de junioren en de mannen onder de 23 jaar en zondags was het de beurt aan de dames en heren. In een geweldige ambiance gingen hier de wereldtitels naar de Nederlandse Vos en de Belg Albert.

Onze overnachting hadden we geboekt in De Drie Scheepkens (informatie) in het centrum van Bergen op Zoom. Op de zaterdagavond was het vastenavond (neuzenbal) in Krabbegat en iedereen loopt dan met oude kleren, een rode zakdoek en een stuk vitrage om. Deze traditie stamt uit de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog. Men had niets in huis om carnaval mee te vieren, een probleem dat men creatief heeft opgelost door oude spullen te gebruiken.

Een aantal mensen heeft ook nog verschillende soorten hoofddeksels op, een prachtig gezicht om dit eens te bekijken. Voor het weekend werd mijn komst op internet al aangekondigd (filmpje (duurt zo’n vier minuten). Als je tijd hebt moet je de beelden maar eens even bekijken, bijna aan het einde van het filmpje komt je dan wel wat bekendst voor.
Het was erg druk in Hoogerheide 

Geen opmerkingen: