zaterdag 14 februari 2009

5e wedstrijd van de Gelders-Overijsselse Crosscomp. in Heerde 4.910 meter – 18,35 min – 13e Plaats

De start van mijn afstand
Iedere winter rijd ik met de oudere jeugd van AVA’70 altijd een keer naar één van de wedstrijden van de Gelders-Overijsselse Crosscompetitie en dit jaar is het bij de laatste wedstrijd in Heerde mijn beurt. Aangezien er enkele jeugdleden ergens in Nederland een studie volgen, gaat er wel eens iemand op eigen gelegenheid of wordt er onderweg op een bepaalde plek afgesproken. 

Zo heb ik van de week met jeugdtrainster Sien Meinen het één en ander doorgesproken wie we beide in de auto zouden nemen en dan kan er nog wel eens wat misgaan. Degene over wie dit gaat weet wel wat ik bedoel, maar het is gelukkig allemaal goed gekomen! Nadat ik Tom bij het station in Apeldoorn opgehaald heb is het nog een klein eindje rijden naar Heerde en komen we gelijk met de anderen uit Aalten aan. Arjan en Erwin moeten als eersten aan de bak en lopen de wedstrijd over 5.965 meter. Later deze morgen loopt Sien dezelfde afstand.

Daarna is het mijn beurt en ik loop in dezelfde wedstrijd als Stef en Tom, beide 1e jaars Senior. De organisatie had voor ons twee ronden uitgezet van 2.455 meter en op een enkele harde bevroren ondergrond na, was er prima te lopen. Stef ging in de eerste ronde snel van start maar al halverwege deze ronde loop ik naar hem toe en later langzaam bij hem weg.

In de aankondiging van deze wedstrijd eindigde ik met de woorden:"Ik doe zelf mee aan de middenafstand van vijf kilometer en bij dit soort wedstrijden moet ik hard lopen om niet bij de laatsten te eindigen. Tot nu toe heb ik er altijd nog één of twee achter me kunnen houden en we zullen zien hoe het zaterdag loopt". Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De wedstrijd loopt lekker en aan de finish ben ik zelfs sneller dan vijf andere atleten, waaronder net genoemde personen. Het is weer eens meegevallen!

Uitslagen:

4.910 meter: 13.Geert Wevers 18,35 min – 16.Stef Verwaaijen 19,24 min – 18.Tom Wevers 22,44 min.

5.965 meter: JB 4.Arjan Weijenborg 21,24 min – JA 9.Erwin Wamelink 24,18 min – V45 4.Sien Meinen 31,54 min.

Geen opmerkingen: